Yeni kabine büyük oranda belirlendi

Hollanda'da, yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Liberal Parti (VVD) lideri Mark Rutte'nin, büyük oranda şekillenen sağ azınlık kabinesinde sadece iki kadın bakana yer vermesi eleştirilere yol açtı.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 14:53
Abone Ol google-news

Müstakbel Başbakan Rutte'yi eleştiren VVD'nin önemli isimlerinden Avrupa Komisyonu'nun Dijital Gündemden Sorumlu Üyesi Neelie Kroes ile Almere Belediye Başkanı Annemarie Jorritsma, yeni hükümette daha çok kadına yer verilmesi gerektiğini bildirdiler.

Jorritsma tepkisini "Hollandalıların yarısı kadınlardan oluşuyor, bunun politikaya da yansıması gerekir" diye dile getirirken, Kroes ise kadın bakan sayısının azlığının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti.

Kabine üyeleri belirlenmeden önce Mark Rutte ile görüşerek, bu konudaki düşüncelerini aktardığını belirten Kroes, Radyo 1'e yaptığı açıklamada bakanlar kurulunun büyük oranda şekillendiğini, bu yüzden herhangi bir çalışma başlatmayı düşünmediğini söyledi.

Yeni kabinede VVD'li Melanie Schultz van Haegen'ın Altyapı ve Çevre, Edith Schippers;ın ise Sağlık Bakanı olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler