Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde "Yargıda toplu istifa" başlığıyla HSYK'deki 7 üyenin görevi bırakması yer alıyor.

Yayınlanma: 12.10.2010 - 06:05
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yargıda toplu istifa

Yargı ile hükümet arasında aylardır süren bunalım, Kurul Başkanvekili Kadir Özbek’in de aralarında bulunduğu 4’ü asil, 3’ü yedek 7 HSYK üyesinin istifasıyla yeni bir boyut kazandı. Üyelerden yalnızca Ertosun istifa etmedi. 17 Ağustos’tan bu yana kurulun fiilen çalıştırılmadığını söyleyen Özbek “HSYK taslağıyla ilgili görüş bile istenmedi. Gündemi belli olmayan, karar verdirilmeyen, görüşlerini açıklaması dahi fiilen engellenen bir yapı içerisinde daha fazla kalamazdık” dedi.

 


HÜRRİYET


29 Ekim'de tek tören


Askerin türban hassasiyeti nedeniyle üç yıldır iki resepsiyon düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda tek resepsiyon sistemine dönüyor.


MİLLİYET

işte ordunun askerlik formülü


Halen üzerinde çalışılan taslakta bedelli askerlik yok. Uzun dönemlerin bir iki ay kısaltılması, kısa dönemlerin de bir iki ay uzatılması formülü üzerinde duruluyor.


VATAN

Savarona'da bir bakan


Rus basını, fuhuş baskınında gözaltına alınıp diplomatik pasaportu ile serbest kalan meçhul kişinin Kazakistan Dışişleri Bakanı olduğunu yazdı.


RADİKAL

Sarı zarftan Çevik Bir kasedi de çıktı


Avcı'da ele geçtiği öne sürülen kasetlerde orgeneral Bir ile eski Başbakan Yılmaz'ın da ses kayıtları bulunuyor.



AKŞAM

Ergenekon'dan ilk kayıtlar

 

Hanefi AvcI'nın makam odasında bulunan 24 kasette 2. perde.

 

SÖZCÜ

Tayyip yargısını kuruyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 4'ü asil, 3'ü yedek toplam 7 üyesi baskılara dayanamayıp istifa etti. Yandaşlar kolları sıvadı

HABERTÜRK

Pakistan sinyalli toptan istifa


HSYK'nın 7 üyesi sürelerinin dolmasına daha zaman olmasına rağmen Pakistan'daki yargıç istifaları benzeri bir kararla koltuklarını boşalttılar.


SABAH

İşte Cem Uzan'ı bitiren karar


New Yprk Mahkemesi'nden ÇEAŞ ve Kepez davaları için Türkiye'nin elini güçlendirecek karar: Cem Uzan bir sahtekardır.


POSTA

Striptizli boşanma


Kabin memuru Selami İ., hostes Zeynep B. ile evlendi. 3 gün sonra Zeynep B.'nin Facebook'a koyduğu striptiz yaparken çekilmiş fotoğraflarını görünce boşanma davası açtı.

 

BİRGÜN

HSYK'de istifa depremi

17 Ağustos'tan bu yana kurulun fiilen çalıştırılmadığını söyleyen HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ile birlikte 6 üye, kuruldan istifa etti. Asil üyelerden sadece Ali Suat Ertosun istifa etmedi.

YENİ ŞAFAK

Reklam kokan hareketler


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 7 üyesi dün istifa etti. Görev sürelerinin dolmasına sayılı günler kala 'çalıştırılmıyoruz' gerekçesine sığınan üyelerin 'Danıştay ve Yargıtay'daki eski koltuklarını kaptırmamak için istifa ettikleri ortaya çıktı.


ZAMAN

Yakışıksız iddiaların mumu yatsıya kadar     


Devrimci Karargah örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanan Hanefi Avcı'nın kitabında ortaya attığı iddialar ve referandum sonuçları konusunda Fethullah Gülen Hocaefendi'den önemli mesajlar geldi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler