Japon arp geleneği İstanbul'a taşınıyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Müzik ve Opera Yönetmenliği ile Arp Sanatı Derneği iş birliğinde hayata geçirilen ''Arp İle Her Telden'' adlı müzik projesi kapsamında, çeşitli dünya kültürlerinden arp ustaları, İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 12.10.2010 - 09:04
Abone Ol google-news

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Arp İle Her Telden'' adlı müzik projesi, 2009 yılının haziran ayında bir uçak kazasında hayatını kaybeden arp sanatçısı Ceren Necipoğlu'nun anısına gerçekleştiriliyor. ''Arp İle Her Telden'' projesi kapsamında, 18 Ekim Pazartesi saat 20:00'de Süreyya Operası'nda 2010 sezonunun açılış konseri gerçekleşecek. Konserde, uluslararası platformun en önemli arpistlerden biri olan Japon Arpist Naoko Yoshino sahne alacak.

Naoko Yoshino hakkında

Açıklamaya göre, arpta yeni repertuvarların savunucusu olan Naoko Yoshino'nun solo performansları, Berlin Filarmoni Orkestrası, İsrail Filarmoni Orkestrası, Leipzig Gewandhaus Orkestrası, Philharmonia Orkestrası, Zurih Tonhalle Orkestrası, Philadelphia Orkestrası, Concentus Musicus Wien ve New Symphony Orkestrası olmak üzere dünyanın en başarılı orkestralarıyla beraberliğinde gerçekleşti. Sahneyi paylaştığı önemli besteciler arasında Yehudi Menuhin, Seiji Ozawa, Wolfgans Sawallisch, Zubin Mehta, Giusseppe Sinopoli, Nikolaus Harnoncourt, Herbert Blomstedt, Charles Dutoit ve Rafael Frühbeck de bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon