Sırbistan-Kosova müzakereleri

Kosova'da cumhurbaşkanlığı görevini vekaleten yürüten Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Priştine ile Belgrad arasındaki görüşmelerin, ancak cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlayabileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 12.10.2010 - 09:14
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçiminin anayasaya göre en geç şubat ayına kadar yapılması gerektiğini kaydeden Yakup Krasniçi, "Yeni Cumhurbaşkanının belirlenmesinin hemen akabinde Belgrad ile görüşmeler başlayabilir" dedi.

Seçim nedeniyle Kosova devlet telekomünikasyon şirketinin özelleştirme sürecinin de dondurulduğunu açıklayan Krasniçi, böyle bir konuda yeni cumhurbaşkanının görüşünün büyük önem taşıdığını bildirdi.

Bu arada Sırbistan'ın Kosova'dan Sorumlu Bakanı Oliver İvanoviç, Priştine ile Belgrad arasında yapılacak görüşmelere ABD'nin katılması halinde sürecin olumsuz yönde etkilenebileceğini söyledi.

İvanoviç gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer ABD görüşmelerde rol oynamak isterse, Rusya başta olmak üzere diğer uluslararası faktörlerin de katılımı kaçınılmaz olur" dedi.
Belgrad-Priştine görüşmelerinde önce teknik konuların ele alınacağını belirten İvanoviç, temel konuyu oluşturan Kosova'nın statüsü meselesinin ise teknik görüşmelerin tamamlanmasının ardından gündeme geleceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler