Anadolu Gösteri Merkezi'ndeki kaçak yapılar yıkılıyor

Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nin arsası içerisinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayında onaylamış olduğu imar planına göre kaçak konumuna düşen binalar yıkılıyor.

Yayınlanma: 12.10.2010 - 11:42
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, 2003 yılında yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan ve işletmesi DKY Telekomünikasyon Yapı Sanayi A.Ş'ye verilen Anadolu GKM'nin yanında bulunan ek binaların bazılarının Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayında onaylamış olduğu imar planına göre kaçak konumuna düştüğünü söyledi.

Ulusoy, bunun üzerine Çankaya Belediyesi'nin de Nisan ayında almış olduğu encümen kararına göre alanda kaçak konumuna düşmüş yapıların yıkımına karar verildiğini anımsatarak, yıkımı bugün gerçekleştirdiklerini ifade etti. Anadolu GKM'nin açıldığı günden bu yana Ankaralıların kültür ve sanat hayatına önemli katkılar yapan bir yer olduğunu belirten Ulusoy, bu alanda bir sorun olmasını istemediklerini, bunun için de ilgili kararları uyguladıklarını vurgulayarak, ''Burası ilk yapıldığı zaman mevcut planlara uygundu, ancak daha sonradan ek binalar yapıldı. Biz de gösteri merkeziyle ilgili uzun zamandır devam eden bir sorunu çözmek için Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayında onaylamış olduğu imar planına göre kaçak konumuna düşen yapıları yıkıyoruz'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler