Multinet, sessizliğe kulak verdi

Multinet, TİV Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı öncülüğünde yürütülen 0-6 yaş işitme engelli kişilerin eğitimine katkıda bulunuyor.

Yayınlanma: 12.10.2010 - 13:59
Abone Ol google-news

Multinet, çalışanlarının desteğini ve önerilerini esas alarak TİV (Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı ) ile ortak bir sosyal sorumluluk kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında; Multinet, Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı'na ait 0-6 Yaş İşitme Engelli Çocuk ve Aile Eğitim Merkezi’nde eğitim alan 85 işitme engelli çocuğa okul öncesi dönem eğitimlerinin devamlılığı sağlamak amacıyla 1 yıl katkıda bulunuyor.

Çalışanlarının önerisiyle şekillenen bu projenin Multinet’in sorumluluk bilincini vurguladığını belirten Multinet Pazarlama Müdürü Uğur Tarı, çalışanların bu projeye olan desteklerinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken bu projenin 85 işitme engelli çocuğun geleceğini güvence altına alabilmeyi ve bu öğrencilere umut olabilmeyi amaç edindiğini belirtti. Yapılan araştırmalar sonucu Türkiye’de 0 - 19 yaşları arasında 63.173 işitme kayıplı çocuk olduğuna değinen Tarı, bu çocuklar arasında sadece 7.000 işitme engellinin okula gidebildiğini ve bu durumun “geç tanı” ve “geç cihazlama” nedeniyle doğal işitme-konuşma sürecinin kaçırılmasının dışında önemli bir sorun olduğunu belirtti.

Multinet’in TİV işbirliği ile bir pilot çalışma başlattığını da belirten Tarı: “İstanbul’un iki büyük ilçesinde eğitim ve sağlık hizmeti alamayan tüm işitme engelli çocuk ve ailelerinin ücretsiz eğitim ve sağlık hizmeti alması sağlanacaktır. Ayrıca bu ilçelerde yapılacak aile bilgilendirme seminerleriyle de işitme engelli kişilerin eğitime yönlendirilmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler