'Barış ağacı'

Dünya barışı için evrensel ortak dileğin üretilmesi amacıyla İstanbul Üniversitesi'nde 'Barış Ağacı' anıtı dikildi. Üniversitede, ürettiği enerjiyi üniversitenin kullanımına sunan 'Yenilenebilir Enerji Üretim ve Uygulama Alanı'da hizmete açıldı.

Yayınlanma: 28.10.2008 - 10:19
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’nde yapılan “Barış Ağacı” adlı heykel, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak tarafından törenle açıldı. Törende, proje organizatörü ve Almanya’da faaliyet gösteren İsmail Çoban Genç Sanatçıları Destek Vakfı ve İÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (TBMYO) tarafından hayata geçirilen ‘Yenilenebilir Enerji Üretim ve Uygulama Alanı’ da hizmete açıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mesut Parlak, barışın ve sanatın birleştiği bu eserin İstanbul Üniversitesi’nde yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, 'Yenilenebilir Enerji Üretim ve Uygulama Alanı' hakkında da bilgi verdi. Parlak, “Toplam 10 kilovat elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip alanda üretilen enerji yüksekokulumuzda tüketilmektedir. Yenilenebilir enerji üretim ve uygulama alanının eğitim ve öğretim dışında ve uluslararası yaz okulları içinde bir araştırma alanı olarak kullanılması planlanmaktadır" açıklamasını yaptı.

Barış Ağacı Projesi’nin yürütücüsü Aydan Birdevrim konuşmasında, “Barış Ağacı heykelinin bu formda seçilmesindeki sebep; barış, hoşgörü ile çeşitli din, kültür ve toplulukları bir arada yaşatmayı başaran bir geleneğin temsilcisi olmasıdır” dedi.

Barış Ağacı Projesi yürütücülerinden Prof. Dr. İsmail Çoban ise “Barış Ağacı heykeli projesi için birçok ülkeden teklif geldiğini ama kendisinin Türk olması nedeniyle Türk üniversitelerini tercih ettiğini" dile getirdi.

 

‘Sanat, bilim ve teknoloji kadar önemli’
 
TBMYO Müdürü Prof.Dr. Hüseyin Öztürk de sanatın, bilim ve teknoloji kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Bugün hem sanat, hem de bilim ve teknoloji adına iki önemli eserin açılışını yapacağız. Her ikisinin de yüksek okulumuzca yapılmasından dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Açılış töreni, kültür merkezinde yapılan kokteyle sona erdi.

(İÜHA / Gönül Can- Hüseyin Çıtak)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler