"Türkiye'de manzara endişe verici"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 85. yılı kutlanan Türkiye Cumhuriyeti’nde bugün yaşanan manzaranın endişe verici olduğunu söyledi. Sezer, Atatürk’ün kurduğu demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu niteliklerinin tartışıldığı, aşındırılmak ve tahrip edilmek istendiği sıkıntılı bir süreç yaşandığına dikkat çekti.

Yayınlanma: 28.10.2008 - 11:27
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, şöyle dedi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, birliği ve bütünlüğünden ödünler verilmesine yönelik girişimler devam etmektedir. Ülkemizin parçalanmasına yönelik haritalar masaya konmakta, üniter yapımız tartışmaya açılmaya çalışılmaktadır. Ülkeyi her alanda dışa bağımlı hale getirmiş bulunan bu hükümet, dayatmalara karşı koyamamakta, yeni dayatmalara da kapı açmaktadır.”

Sezer, Atatürk’ün kurduğu demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu niteliklerinin tartışıldığı, aşındırılmak ve tahrip edilmek istendiği sıkıntılı bir süreç yaşandığına dikkat çekti.

Sezer, “Ekonomisi çökertilmiş, tüm imkanları sorun haline dönüştürülmüş ve sahip olduğu fırsatları da kriz haline getirilmiş bir ülke konumuna düşmek, 85 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ne asla ve kesinlikle yakışmamaktadır” diye konuştu.

Sezer, 85. yılı kutlanan Türkiye Cumhuriyeti’nde bugün yaşanan manzaranın endişe verici olduğunu ifade ederken AKP hükümetini eleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, birliği ve bütünlüğünden ödünler verilmesine yönelik girişimlerin devam ettiğinin altını çizen Sezer, şunları kaydetti: “Ülkemizin parçalanmasına yönelik haritalar masaya konmakta, üniter yapımız tartışmaya açılmaya çalışılmaktadır. Ülkeyi her alanda dışa bağımlı hale getirmiş bulunan bu hükümet, dayatmalara karşı koyamamakta, yeni dayatmalara da kapı açmaktadır. Her türlü sıkıntıyı aşmak ve sorunu çözmek için gerekli güç kaynağımız olan toplumsal birlik ve bütünlüğümüz, Hükümet’in siyasal çıkarları nedeniyle sürdürdüğü ayrımcılıklara feda edilmektedir.”

Altı yıllık AKP iktidarı döneminde Türk ekonomisinin “çökertildiğini”, işsizlik, yoksulluk ve geri kalmışlığın günlük hayatı çekilmez hale getirdiğini söyleyen Sezer, şöyle dedi: “Ulusal güvenliğimiz, sosyal güvenliğimiz ve toplumsal güvenliğimiz, her türlü iç ve dış tehdide karşı zayıflatılmış ve 85 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bekası tartışılır duruma düşürülmüştür. Hükümet, terörle mücadelede koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni, Irak’ın kuzeyindeki klan yönetimi yetkililerini muhatap alma noktasına getirmiştir. Her alanda büyük ve ciddi sıkıntılar yaşayan, önemli sorunlarla boğuşan Türkiye’nin dış politikadaki onurlu ulusal duruşu, ne yazık ki, beceriksiz yönetimin zihniyeti sebebiyle bozulmuştur.” Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını vurgulayan Sezer, “Çünkü, Cumhuriyetimizin güvencesi, ona ve onun temel niteliklerine yürekten bağlı olan ulusumuzdur. Ulusumuz, daha iyi bir Türkiye istiyor ve daha iyi bir Türkiye’de yaşamayı hak ediyor. Halkımızın bu özlemini DSP olarak biz gerçekleştireceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon