'İnce, partinin görüşünü yansıtan açıklama yapmıştır'

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, "Daha önceki resepsiyonlara katılmamak için hangi gerekçelere sahipsem kendi hesabıma şimdi de aynı gerekçelere sahibim. Değişen bir şey yok. Sayın Muharrem İnce'nin açıklamalarını da memnuniyetle dinledik. Anlaşılıyor ki, kendi başına söylenmiş sözler değildir. Herhalde partinin görüşünü yansıtan bir açıklama yapmıştır" dedi.

Yayınlanma: 15.10.2010 - 13:57
Abone Ol google-news

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği resepsiyona katılıp katılmayacağına yönelik soruya Öymen, şöyle dedi: "Ben bundan önceki senelerde katılmadım. Bu sefer de katılmak gibi niyetim yok. Daha önceki resepsiyonlara katılmamak için hangi gerekçelere sahipsem kendi hesabıma şimdi de aynı gerekçelere sahibim. Değişen bir şey yok. Sayın Muharrem İnce'nin açıklamalarını da memnuniyetle dinledik. Anlaşılıyor ki, kendi başına söylenmiş sözler değildir. Herhalde partinin görüşünü yansıtan bir açıklama yapmıştır. Onu da memnuniyetle karşıladık."
 

'CHP programı genel başkan dahil herkesi bağlar'

Türban konusundaki soruları da yanıtlayan Öymen, şöyle dedi: "Biz hukuka saygı gösteren bir partiyiz. Bu konuda alınmış yargı kararlarını yok farz edemeyiz. YÖK Başkanı'nın yaptığı açıklamaların da yargı kararlarına uygun olduğu kanısında değilim. Yasalar herkesi bağlar."

Genel Başkan'dan herkese Parti Programı'nın herkesi bağlayacağına dikkat çeken Öymen, "Yenisi yapılıncaya kadar hepimizin görevi Parti Programı'na sadık kalmaktır" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine Öymen, "Türkiye'de yasalar ve mahkeme kararları herkesi olduğu gibi onu da bağlar" dedi.
 

'CHP günlük rüzgarlara göre politika oluşturan parti değil'

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, türban konusunu Abant'ta yapılan kampta tartıştıklarını hatırlatarak, "CHP günlük rüzgarlara göre politika oluşturan bir parti değil. Kimse bundan sapmamızı beklemesin" dedi.

'Füze kalkanı Meclis'te tartışılmalı'

ABD'nin gündeme getirmeye hazırlandığı füze kalkanı projesi konusundaki soruya da Öymen, şöyle dedi: "Bu işin Meclis'te görüşülmesi lazım. Komşularımızla ilişkilerimiz üzerinde ne gibi etkiler yapacağı, ne gibi sıkıntılar yaratacağı ele alınması lazım. İkinci boyutu da, Türkiye'ye komşu ülkelerde bu saldırı füzelerinin bulunuyor olmasıdır. Uluslar arası ilişkilerde komşuların veya bu silahlara sahip ülkelerin niyetlerine değil, imkan ve kabiliyetine göre değerlendirme yapılır.Bugünkü koşullarda tehlike oluşturmaz, yarın o ülkede, dünyada koşullar değişir. Bir tehdit unsuru gelebilir. Onun için bizim mutlaka kendimizi savunacak sistemlere sahip olmamız gerekir. Bunu da milli komuta altında konuşlandırmamız lazım."

"İçini biliyor muyuz, NATO'nun nasıl bir sistem kuracağını, ne tür füzeler kuracağını bilmiyor değil mi Türkiye?" şeklindeki soruya da Öymen, şöyle dedi: "Füze sistemlerin özelliği şudur. Bunlar başka bir ülkeden atılacak füzeyi daha hedefine varmadan saptayacak ve tahrip edecek sistemlerdir. Türkiye'nin bu konuyu duyarlılıkla, titizlikle yürütmesi lazım. Amerikan Savunma Bakanı'nın 'Türkiye'ye baskı yapmıyoruz' sözlerini bugün medyada işittik. Bunun diplomaside tercümesi 'Türkiye'ye baskı yapıyoruz' demektir. Israrla bize kabul ettirmeye çalışıyorlar. Bu belli. Biz beklerdik ki, hükümet, gelsin tartışalım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler