Fransa- AB ilişkileri

Fransa ve AB Komisyonu arasında Romanların toplu sınırdışı edilmesi konusunda ortaya çıkan kriz sona eriyor.

Yayınlanma: 15.10.2010 - 14:12
Abone Ol google-news

Fransız basını, hükümetin, AB Komisyonu'na, birliğin 2004 yılında kabul ettiği direktife uygun olarak bir yasa çıkartmayı taahhüt ettiğini duyurdu.

Basın, AB Komisyonu'nun talep ettiği ilave bilgilerin de gönderilmesinin ardından, krizin artık giderildiği yorumu yaptı.

AB Komisyonu, Fransa'nın AB vatandaşlarının sınırdışı edilmesiyle ilgili mevcut birlik mevzuatına uygun davrandığı yolunda ekim ayı ortasına kadar kesin bir garanti vermemesi halinde, Paris aleyhine AB mevzuatına uymama suçundan bir yasal süreç başlatma tehdidinde bulunmuştu.
AB Komisyonu, bununla birlikte, Fransa aleyhine Romanları gönderdiği için ''ayırımcılık'' suçundan bir yasal yaptırım süreci başlatma görüşünü benimsememişti.

AB Komisyonu'nu Adalet ve Temel Haklar Temsilcisi Viviane Reding'in, daha önceki açıklamalarında, ''ayırımcılık'' suçundan Paris hakkında yasal süreç başlatma tehdidi Fransa'nın sert tepkisine yol açmıştı.

İçişleri Bakanlığı'nın, valilere gönderdiği ve basına sızan genelgede, özellikle Romanların hedef alınarak, bu gruba yönelik sınırdışı işlemlerinin hızlandırılmasını istemesi, Fransız hükümetini, AB içinde zor durumda bırakmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler