Chavez: Üretim kesintisi yapabiliriz

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Ekvator gezisi sırasında düzenlediği basın toplantısında, fiyatlar istikrar kazanana kadar OPEC'in yapacağı yeni üretim kesintilerine katılabileceklerini söyledi. Chavez, 'Günlük 1 milyon varillik bir kesinti daha olması, bizim için sorun oluşturmaz'' dedi.

Yayınlanma: 29.10.2008 - 10:06
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, fiyatlar istikrar kazanana kadar OPEC'in yapacağı yeni üretim kesintilerine katılabileceklerini söyledi.

Chavez, Ekvator gezisi sırasında düzenlediği basın toplantısında, fiyatlar istikrar kazanana kadar yeni üretim kesintilerine katılabileceklerini belirterek ''Günlük 1 milyon varillik bir kesinti daha olması, bizim için sorun oluşturmaz'' dedi.

Chavez ve Ekvator Devlet Başkanı Rafael Correa, petrol fiyatlarının gelecek yıl başında artacağı konusunda hem fikirde olurken, Chavez, ''Eğer petrol fiyatları 70-80 tabanında istikrara kavuşursa, yeter de artar'' diye konuştu.

Küresel mali kriz ve dünya ekonomisinin yavaşlayacağı endişelerinin büyümesi petrol fiyatlarını, OPEC'in geçen hafta aldığı günlük 1,5 milyon varillik üretim kesintisi kararına karşılık son 18 ayın en düşük seviyesine kadar çekmişti.

 

Petrol fiyatları yükseldi

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları son 17 ayın en düşük seviyesine düştükten sonra Asya ve Avrupa'daki borsaların yükselişine paralel olarak değer kazandı.

ABD tipi hafif ham petrolün Aralık teslimi fiyatı 1,95 dolar artarak varili 64,68 dolardan işlem görüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler