İngilizler mortgage kredilerini ödeyemedi

İngilterede mortgage borçları ödenmediği için bankalar tarafından el konulan evlerin sayısı son bir yılda yüzde 70 artttı. Artışın işşizlikle başabaş gittiği belirtiliyor. İngiltere'de tapu dairesi gibi işlev gören Land Registry adlı kuruluş da ülkede ev fiyatlarındaki düşüşün sürdüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 29.10.2008 - 10:19
Abone Ol google-news

Küresel finansal krizin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği İngiltere'de tutsat (mortgage) borçları ödenemediği için ipoteği elinde tutan bankalar tarafından el konulan evlerin sayısının son bir yılda yüzde 70 oranında arttığı bildirildi.

Artışın işsizlik rakamlarındaki artışla başabaş gittine işaret eden uzmanlar, pek çok kişinin işsiz kaldığı için tutsat ödemelerini yapamaz duruma düştüğünü hatırlattı.

Financial Services Authority adlı resmi kuruluşun istatistikleri, 2008 yılının ikinci çeyreğinde ülkede 11 bin 54 eve borçları ödenemediği için bankalar tarafından el konulduğunu ortaya koydu.
Geçen yılın aynı periyodunda bu rakamın 6 bin 500 olduğuna işaret eden uzmanlar, 2008 yılının ilk çeyreğinde de rakamın 9 bin 172 olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Bankalara dönen ev sayısındaki artışın süreceğine dair tahminlerde de bulunan uzmanlar, tutsat ödemelerinde aksaklık meydana gelen aile sayısının da hızla arttığını bildirdi.

2008 yılı Haziran ayının sonuna kadar 312 bin ailenin tutsat ödemelerini bir ya da daha fazla ay gecikmeli olarak yapma durumuna düştükleri belirtilirken, bu rakamın 2007 yılının aynı döneminde göre yüzde 16'lık bir artışa işaret ettiği kaydedildi.

Bu arada İngiltere'de tapu dairesi gibi işlev gören Land Registry adlı kuruluş da ülkede ev fiyatlarındaki düşüşün sürdüğünü açıkladı. Land Registry'dan yapılan açıklamada, İngiltere'de eylül ayında ev fiyatlarındaki düşüşün yüzde 2,2 olarak gerçekleştiği, bu düşüşle birlikte son 12 aylık düşüşün de yüzde 8'e ulaştığı bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler