"AKP, çiftçinin 12 Eylül işkencesi gibi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP'nin, 2011 yılı bütçesinde tarım sektörüne destekleri artırarak çiftçiyi "kandırmak istediğini" savunarak, "Sayın Erdoğan tarım sektöründe çalışanlar için 12 Eylül işkencecisi gibidir" dedi.

Yayınlanma: 20.10.2010 - 11:22
Abone Ol google-news

Oran, 2011 bütçesi, vergi ve SSK affı ile ilgili uygulamalar konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Gündeme alınan vergi ve SSK alacaklarının tahsiline ilişkin düzenlemeyle AKP'nin, seçim için kaynak yaratmaya çalıştığını kaydeden Oran, gecikmiş vergi ve SSK alacaklarının affedilerek KOBİ'lere "şirin görünmeye çalışıldığını" savundu.

Vergi ve prim ödemelerinin yapılamamasının nedeninin, 2008 ve 2009'da küçülen ekonomi ve bugüne kadar kamu alacaklarının tahsilinde enflasyon oranının iki katına kadar uygulanan faiz politikası olduğuna işaret eden Oran, mahalli idarelere yapılan yardımlardaki artış oranının yüzde 41, mağlık, emeklilik ve sosyal güvenlik kurumlarının açıklarına yönelik harcamalardaki artış oranıırı yüzde 8.3, beldes ve köydes bütçelerindeki artış oranının yüzde 80.3, sosyal yardım ve dayanışma fonuna ayrılan kaynaktaki artış oranının yüzde 12.8, tarım destekleri için ayrılan kaynaklardaki artış oranının yüzde 78 olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bu gerçekler ışığında özellikle belirtmek istiyoruz ki CHP halkın refah düzeyini artıran her türlü düzenlemeyi desteklemektedir. Ancak AKP'nin şu anda yaptığı bu değildir AKP tarım ve hayvancılık sektörünü sekiz yılda tasfiye etti. Et fiyatlarının kilogramda 40 TL'ye dayandığı bugünlerde nihayet her kesim bu iddiamızın doğru olduğunu anladı. Şimdi tarım sektörüne destekleri artırarak onurlu çiftçimizi kandırmak istiyor. Hiç bir çiftçi sekiz yıldır kendisine dayak atan AKP ve onun lideri Erdoğan'ın, bugün yanağını okşamasına kanmayacaktır. Çünkü seçim sonrası dayak yine başlayacaktır. Sayın Erdoğan tarım sektöründe çalışanlar için 12 Eylül işkencecisi gibidir. CHP İktidara geldiğinde bütçeyi şeffaf hale getirecek ve mali kuralı hayata geçirerek rüşvetçi bütçe değil, sosyal devlet bütçesi yapacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler