Vuvuzela'ya G.Afrika'da yasak gelebilir

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda, çıkardığı ses nedeniyle çok sayıda sporseverin kabusu olan yerel çalgı vuvuzelanın, birçok ülkeden sonra Güney Afrika'daki statlarda da yasaklanması gündeme geldi.

Yayınlanma: 22.10.2010 - 13:26
Abone Ol google-news

Güney Afrika Birinci Futbol Ligi yetkililerinden Zola Majavu, Kaizer Chiefs takımının taraftarlarının maçlarda vuvuzelaları sahaya fırlattığını ve bunun devam etmesi halinde, bu çalgıyı statlara sokmayacaklarını söyledi.

Kaizer Chiefs ile Moroka Swallows takımları arasında oynanan son lig maçında Kaiser taraftarlarının sahaya iki vuvuzela ve bir lahana attığı, bu nedenle 72 bin dolar tecilli para cezasına çarptırılan kulübün özür mesajı yayımladığı belirtildi.

''Vuvuzelaların yabancı madde olarak sahaya atılmasının sürmesi durumunda, bu çalgının statlara sokulması yasaklanabilir'' diye konuşan Majavu, Kaizer Chiefs taraftarlarının sahaya tekrar yabancı madde atması halinde tecil edilen 72 bin dolar cezanın tahsil edileceğini kaydetti.

Kaizer Chiefs Başkanı Kaizer Motaung da taraftarlara çağrıda bulunarak, sahaya yabancı madde atan taraftarları aralarında barındırmamalarını istedi, yakında bu kişilerin kara listeye alınacağını söyledi.

Güney Afrika'da taraftarlar, statlara götürdükleri ekmek ve lahanaları kameraların önünde yiyor. Bu hareket, taraftarların ''rakiplerini yediklerini'' sembolize ediyor.

Güney Afrika kültürünün parçası olan borazana benzeyen vuvuzelalar, çıkardığı ses ve tribünlerde aralıksız çalınmaları nedeniyle Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda birçok futbolseverin kabusu olmuştu. Güney Afrika Milli Takımı'nın oynamadığı maçlarda bile 90 dakika susmayan vuvuzelaların, takım hücumdayken, savunmadayken, gol atınca, gol yediğinde, hemen her pozisyonda çalınması futbolseverlerin tepkisini çekmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler