FED, faiz oranını yüzde 1'e indirdi

ABD Merkez Bankası (Fed), yüzde 1,5 olan gösterge faiz oranını yüzde 1'e indirdi. Fed'in para politikası organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün yaptığı toplantıda, yüzde 1,5 olan faiz oranını yarım puan indirerek yüzde 1'e çekti.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 08:10
Abone Ol google-news

 ABD Merkez Bankası (Fed) para politikası organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün yaptığı toplantıda, yüzde 1,5 olan faiz oranını yarım puan indirerek yüzde 1'e çekti.

Fed, 30 Nisan'da yüzde 2'ye indirdiği gösterge faiz oranını, haziran, ağustos ve eylül aylarında yaptığı toplantılarda değiştirmemişti.

Ancak Fed, küresel finansal krizin bütün dünyayı etkilemeye başlaması üzerine 28-29 Ekimde yapılacak olağan toplantısını beklemeden 8 Ekimde faiz oranını yarım puan indirerek yüzde 1,5'e çekmişti.

Fed ile birlikte 8 Ekimde Avrupa Merkez Bankası (AMB), İngiltere Merkez Bankası, Kanada Merkez Bankası ve İsveç Merkez Bankası da (Riksbank) faiz oranlarını yarımşar puan indirmişti.

 

FED, yeni kredi hatları açıyor

ABD Merkez Bankası (FED), küresel kredi kriziyle mücadelede yardımcı olmak için Bezilya, Meksika, Gürey Kore ve Singapur merkez bankalarına yeni kredi hatları açacağını açıkladı. Fed, her bir ülkenin merkez bankasına 30 milyar dolara kadar kredi sağlanacağını duyurdu. FED, diğer ülkelerle kurulanlara benzer yeni kredi hatları oluşturulması kararının "küresel mali pazarlarda likidite koşullarını geliştirmeye yardım için" alındığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler