"İthal etler çamur gibi"

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, bir kasabın, "İnekler geldi. Vekilim, parçalıyoruz ama çamur gibiydi, parçalıyoruz etleri ama parçalarken içim sızladı, bunu insan yiyecek, söylemesi ayıp köpek maması olmaz ama bunlar sucuğa, pastırmaya gitti" dediğini ifade etti.

Yayınlanma: 23.10.2010 - 06:39
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilleri arasındaki ithal et ve tarım ürünleri ile ilgili dikkat çekici bir diyalog yaşandı. CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, süt tozunun içine "melamin" diye bir madde girdiğini belirterek, "Bu madde kanserojen, Çin'de çocukları öldürdü" dedi. Özkan, kendisini arayan bir kasabın da, "İnekler geldi. Vekilim, parçalıyoruz ama çamur gibiydi, parçalıyoruz etleri ama parçalarken içim sızladı, bunu insan yiyecek, söylemesi ayıp köpek maması olmaz ama bunlar sucuğa, pastırmaya gitti" dediğini ifade etti. Özkan, 2006 yılında ithal ürünler konusunda AB'ye taahhütte bulunulduğunu da söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda hafta içinde iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında ithal edilen tarım ve hayvan ürünleri tartışması yaşandı. CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, ithal edilen ürünler konusunda Avrupa Birliği'ne taahhütte bulunulduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"2006 yılında Avrupa Birliği ülkelerine taahhüt verdiniz; Sayın Başbakan'ın imzası var, Sayın Tarım Bakanı'nın imzası var bu taahhütlerin altında. Kiraz suyundan, vişne suyundan, elmadan, armuttan, yaş meyve sebzeden, sirkeden, gülden, çiçekten, bu taahhütleri verdiniz."
 

"Çin'de çocukları öldürdü"

Süt tozundaki tehlikeye işaret eden Özkan, şöyle dedi:
"Niçin alıyorsun 2 bin 500 ton süt tozu? 2 bin 500 ton süt tozu 25 bin ton süt yapıyor. Çiğ süt varken, niçin? Bu süt tozuna 'melamin' diye bir madde giriyor. 'Gıda güvenliği' diyoruz, bu madde kanserojen, Çin'de çocukları öldürdü. Bu süt tozunu niçin alıyorsunuz?"

"Boyalı ayakkabı gibi cevizler"

Mısır, soya, ayçiçeği, prinç, ceviz, bademin yurt dışından alındığına dikkat çeken Özkan, "Hâlâ Kaliforniya cevizi yiyoruz, Şili bademi yiyoruz değerli arkadaşlarım. Boyalı ayakkabı gibi o cevizler, geliyor. Bunların güvenliği nedir?" diye sordu.

"Köpek maması için kullanıyorlar"

Kendisine telefon açan bir kasabın parçaladıkları et için, "çamur" gibi dediğini ifade eden Özkan'a, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Köpek maması için kullanılıyor onlar" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de, etlerin kontrolünün yeterince yapılmadığını belirterek, "Dört tane kontrolden geçmesi lazım. Dört tane kontrolden de geçmiyor, göz kararıyla bakıyorlar, veriyorlar ve bu etlerin hepsi arkadaşlar mikrop saçıyor, hastalık saçıyor" dedi. MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş da, "Hamburger oluyor, hamburger" diye karşılık verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler