Tüm gözler derbide

Türk futbolunda gözler yarın Kadıköy'de olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maçta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Yayınlanma: 23.10.2010 - 08:25
Abone Ol google-news

Saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı, kariyerinde ilk kez ezeli rekabette düdük çalacak olan hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ile Muhittin Gürses yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Halis Özkahya. Derbide hakem gözlemciliğini Ergül Yücedağ, Futbol Federasyonu temsilciliklerini ise Avni Özcan, Şükrü Kaplan ve Deniz Özaral üstlenecek.
Ezeli rakipler, hazırlıklarını bu akşam yapacakları basına kapalı antrenmanla tamamlayacak.

Fenerbahçe'nin 16, Galatasaray'ın 12 puanı var

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda Fenerbahçe 16, Galatasaray ise 12 puan topladı. Geride kalan maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik alan ve 2 kez yenilen Fenerbahçe, rakip fileleri 24 kez havalandırırken, kalesinde ise 11 gol gördü. Galatasaray ise ilk 8 haftada 4 galibiyet, 4 de yenilgi alırken, 12 gol atıp, aynı sayıda gol yedi. Fenerbahçe, ligdeki son 3 maçını da kazanırken, Galatasaray ise son 2 karşılaşmasını yitirdi.

Biletler bitti

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın yapılacak derbi maçın bütün biletleri satıldı.
Dev maçta ev sahibi Fenerbahçe'nin taraftarları için Biletix üzerinden satışa sunulan bütün biletler tükendi. Galatasaraylı taraftarlar da derbi için kendilerine ayrılan 2 bin 478 bileti kısa süre içinde tüketmişti.

Favori Fenerbahçe sürpriz istemiyor

Derbi maç öncesi spor kamuoyunun büyük çoğunluğu ve İddaa bahis oyununun açık ara favori gösterdiği ev sahibi Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek, herhangi bir sürprize olanak tanımak istemiyor. Bu sezon Kadıköy'deki 4 lig maçından 3'ünü kazanan, 1'inde berabere kalan, ligdeki son 3 maçını kayıpsız geçen sarı-lacivertli ekip, Galatasaray karşısında galibiyet serisini sürdürmek amacında.

Ezeli rakibine karşı Kadıköy'de oynadığı son 10 lig maçını da kazanarak büyük bir başarıya imza atan ''Sarı Kanaryalar''da, sakatlıkları süren Güiza, Özer Hurmacı ve Selçuk Şahin ile 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda yer alan Gökay Iravul, Okan Alkan ve Berk Elitez derbide forma giyemeyecek. Dünkü idmanda takımla çalışan Alex hakkındaki kararı ise teknik heyet verecek.

Hagi'li Galatasaray Kadıköy'de 'çıkış' peşinde

Ankaragücü yenilgisi sonrası Frank Rijkaard ile yollarını ayırarak takımın başına efsanevi futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi'yi getiren Galatasaray ise derbiye ''dönüm maçı'' gözüyle bakıyor. Ligdeki ilk 8 maçından 4'ünü kaybederek camiasına düş kırıklığı yaşatan, son 2 maçını yitirerek zirveden uzaklaşan sarı-kırmızılı takım, son 10 lig maçını kaybettiği Kadıköy'de, bu statta futbolculuk dönemlerinde goller atarak galibiyet yaşayan Hagi-Tugay Kerimoğlu yönetiminde galibiyeti amaçlıyor.

Galatasaray'da sakatlığı süren takım kaptanı Arda Turan ile kırmızı kart cezalısı kaleci Ufuk Ceylan derbide takımlarını yalnız bırakacak. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Kewell, Baros, Gökhan Zan ve Aydın Yılmaz'ın da sakatlıkları bulunuyor.

Olası 11'ler

Ezeli rakiplerin yarınki derbi maça çıkması beklenen olası 11'leri şöyle:

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Dia, Emre, Mehmet Topuz, Stoch, Alex, Niang
Galatasaray: Aykut, Sabri, Servet, Neill, Insua, Barış, Ayhan, Mustafa, Pino, Elano, Mehmet Batdal

Derbide olağanüstü güvenlik önlemleri

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın öncesi, sırası ve sonrasında sıkı güvenlik tedbirleri alınacak. Derbi maçta polisin yanı sıra 950 de özel güvenlik görevlisi güvenliği sağlayacak. Ayrıca statta 15 polis kamerası ve 179 stat kamerası olmak üzere toplam 194 kamerayla tespit çalışmaları yapılacak. Derbi için emniyet tedbirleri saat 15.00'ten itibaren alınacak ve stat kapıları saat 16.00'da açılacak.

Stat dışında oluşturulacak güvenlik çemberi içine biletsiz seyirci alınmayacak, üst aramalarında daha titiz davranılacak, yasak maddeler kesinlikle tribünlere sokulmayacak. Stat ve çevresinde alkollü içki içilmeyecek ve satışı da yapılmayacak. Aşırı derecede alkollü şahıslar stada alınmayacak. Stat içindeki büfelerde içme suları kağıt veya plastik bardaklarda, ağzı açık olarak satılacak. Konuk Galatasaray'ı Migros kale arkası tribünde 2 bin 478 taraftarı destekleyecek. Sarı-kırmızılı taraftarların stada toplu organizasyonlarla gelmelerine izin verilmeyecek.

275 basın mensubu görev yapacak

Derbiye, basın mensuplarının ilgisi de büyük oldu. Türkiye Spor Yazarları Derneğinden (TSYD) alınan bilgiye göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçta toplam 275 basın mensubu görev yapacak. Karşılaşmayı, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 175 gazeteci, saha içinde ise 100 foto muhabiri takip edecek.

Derbiyi izlemek için akredite yaptıranlar arasında 15'i Rumen, birer İtalyan ve Fransız olmak üzere 17 yabancı gazetecinin de bulunduğu, TSYD'nin, basın tribününün kontenjanı nedeniyle aralarında Rumenlerin de bulunduğu 100'e yakın akreditasyon başvurusunu ise geri çevirmek zorunda kaldığı açıklandı.
 

Gözler Alex'te

Yarın yapılacak derbi maçta gözler takım kaptanı Alex de Souza'ya çevrildi. Sakatlığı nedeniyle son Konyaspor maçında oynayamayan Brezilyalı yıldız, dünkü son antrenmanda takımla birlikte çalıştı. Alex, derbide oynaması durumunda takımının en önemli gol ümitlerinden birisi olacak. Deneyimli futbolcu, Galatasaray'a karşı kariyerindeki 5 golünü de yarınki maçın yapılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda attı.

 

İlgili haberler içini tıklayınız:

Rambo Okan yakalandı


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler