Denizde can pazarı: 1 ölü, 1 yaralı

Şişli Belediyesi eski başkan yardımcılarından Halit Ayangil, kullandığı ciple Dolmabahçe Sarayı yakınlarında denize uçtu. Kazada, araçta bulunan Şehmuz Satır yaşamını yitirdi, Ayangil ise hafif yaralandı.

Yayınlanma: 23.10.2010 - 09:03
Abone Ol google-news

Şişli Belediyesi eski başkan yardımcılarından Halit Ayangil (51) ve arkadaşı Şehmuz Satır (60), Ayangil'e ait ciple Dolmabahçe Sarayı'nın yanındaki çay bahçesine geldi. Yavaşlayan araç, aniden hızlandı, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında denize uçtu. İki arkadaşın yardımına çay bahçesinin çalışanları koştu.

Hürriyet'in haberine göre, suya atlayan garsonlar, kapıları kilitli olan aracın açık olan sol camından Halit Ayangil'i kurtardı. Garsonlar, suya gömülen araçtaki Şehmuz Satır'ı kurtarmak içinse adeta zamanla yarıştı. Demir bir çubukla camı kıran garsonlar, yaklaşık 20 dakika sonra Şehmuz Satır'ı araçtan çıkardı.

Ayangil ve Satır, hazır bekleyen ambulanslarla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ancak durumu ağır olan Şehmuz Satır, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Tedavisi süren Ayangil'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis kazanın nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Şehmuz Satır'ın hayatını kaybetmesi üzerine Halit Ayangil gözaltına alındı. İlk tedavisi tamamlanan Halit Ayangil, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Beşiktaş Polis Merkezi’ne götürüldü. Polis, Halit Ayangil'in sorgusunun ardından Şehmuz Satır'ın ölümüne neden olma şüphesi ile Sultanahmet’deki İstanbul Adliyesi’ne çıkarılacağını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler