Okul kapılarında büyük tehlike

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 18 Ekim'de eğitim öğretime başlayan Turhan Dökmeci İlköğretim Okulunun çıkış kapısı, çift yönlü trafiğin aktığı sokağa çıkıyor.

Yayınlanma: 23.10.2010 - 09:32
Abone Ol google-news

Okul yönetimi, öğrencilerin ölümle burun buruna geldiği sokağa kaldırım yapılmasını ve trafiğin tek yöne indirilmesini istiyor. Akpınar İlköğretim Okulu mevcut haliyle bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermemesi dolayısıyla ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' çerçevesinde Ankara Valiliği ile hayırsever Turhan Dökmeci arasında 2007 yılında imzalanan protokol gereği yapılan 24 derslikli Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu, alınan geçici iskanla 18 Ekimde eğitim öğretime açıldı.

Okul Müdürü Sırrı Arpaç, özel okul konforundaki okuldaki tek sıkıntının öğrencilerin çıkış yapacağı kapının direk asfalt yola açılması olduğunu söyledi. Bu sorunun çözümlenmesi için başvuruda bulundukları Çankaya Belediyesince çıkış kapısının önündeki yaklaşık 2 metrelik alana merdiven yapım çalışmalarına başlandığını, ayrıca merdiven kenarlarına yapılacak kaldırıma da öğrencilerin geçemeyeceği yükseklikte demir korkulukların yapılacağını anlatan Arpaç, şöyle konuştu:
''Okulun çıkış kapısına merdiven ve demir korkulukların yapılması sorunumuzu çözmüyor. Çünkü öğrenciler, direk yola çıkıyor. Öğrencilerimizin güvenliği için zaten çok dar ama çift yönlü olan yolun Ankara Büyükşehir Belediyesince tek yönlü hale getirilmesini, Çankaya Belediyesince de yolla ilgili çalışmaların en kısa sürede bitirilmesini istiyoruz.''

Şubat 2011 tarihinde açılması planlanan ancak öğrenci, öğretmen ve velilerin mağdur olmaması için belediyeden geçici iskanın alınmasıyla eğitime başladıklarını ifade eden Arpaç, yaklaşık 750 öğrenci kapasiteli okulda, şuanda 340 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Özel okul formatında yapılan okulda 24 derslik, kütüphane, bilgisayar sınıfı, anasınıf, rehberlik servisi, çok amaçlı salon, konferans salonu ve en alt katında 10 bin kişilik sığınak bulunduğunu anlatan Arpaç, okulun her yerinde internet bağlantısının yapılabileceğini söyledi. Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen veliler de okul çıkışının yapıldığı kapının önündeki yolun çok dik olduğunu bu yüzden korku içinde çocuklarını beklediklerini belirterek, yolun bir an önce yapılmasını istediler.

Tehlike yolu, imar planında yok

Akpınar Mahallesi Muhtarı İsmail Tarhan da, 868. Sokak'ın mahalle imar planında, Akpınar Mahallesi ile Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu şeklinde gözükmediğini belirterek, mahalle sakinlerinin yoğun isteği nedeniyle belediye tarafından o yolun trafiğe açıldığını söyledi.

Tarhan, ''O yoldaki trafik, okulun eğitim öğretime başlamasıyla öğrencilerimiz için 'tehlike yolu' haline geldi. Öğrencilerimizin güvenliği için o yolun bir an önce trafiğe kapatılması gerekir. Hatta okulun önündeki 858. caddenin sonundan Konya Yolu'na bağlantı yapılabilir. Yol, bu duruma uygun. Böyle yapılırsa hem öğrencilerimiz güvenli olur hem de mahalle sakinleri araçlarını rahatça kullanabilir'' dedi. Yolun trafiğe kapatılmaması durumunda ise yolun tek yönlü hale getirilmesini isteyen Tarhan, okulun çıkışındaki yolun da bir an önce öğrencilere uygun hale getirilmesi gerektiği sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler