'HSYK, hükümete sadık savcılar yüksek kurulu olmuştur'

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'de tüm kurumların "kuşatıldığını" ifade ederek, "Son kale HSYK da gitti. HSYK, artık hükümete sadık savcılar yüksek kurulu olmuştur" dedi.

Yayınlanma: 24.10.2010 - 15:21
Abone Ol google-news

CHP Yalova İl Danışma Kurulu toplantısı, Yalova Uygulama Oteli'nde gerçekleşti.

Burada partililere seslenen CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 29 Ekim resepsiyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Söylediği sözlerinin halen arkasında olduğunu vurgulayan İnce, "Ben CHP'nin Grup Başkanvekiliyim. Yaptığım açıklama Genel başkanımın bilgisi dahilinde yapılmıştır. Hiçbir grup başkanvekili genel başkanın onayını almadan TBMM'nde basın toplantısı düzenleyemez. Bu konu hakkında kamuya açık ve basının önünde daha fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

Türkiye'de Futbol Federasyonu'ndan, üniversitelere kadar tüm kurumların "kuşatıldığını" ileri süren İnce, "Son kale HSYK da gitti. HSYK, artık hükümete sadık savcılar yüksek kurulu olmuştur" dedi.

AKP'nin "yandaş medya ve yalaka kalemlerini" alarak gündemi saptırdığını dile getiren İnce, "AKP'nin amacı sadece türbanı üniversitede serbest bırakmak değil, Türkiye'ye türbanı giydirmektir. Yaptıkları da budur. YÖK'ü de kendilerine bağlı emir eri yaptılar" diye konuştu.

Üniversitelerin en önemli sorununun "türban" olmadığını, bilimsel ve nitelikli eğitim olduğunu vurgulayan İnce, "2006 yılında Üniversitelerimiz dünyada 56. sıradaydı. 2010 yılında ise 71. sıraya düşmüş. 256 bin Üniversite öğrencimiz yurt başvurusu yapmış, 186 bini açıkta kalmış. Önce öğrencilerimizin yurt sorununa el atalım" şekline konuştu.

"CHP'yi AKP'leştirmek" için çalışmalarda bulunulduğu iddia eden İnce, AKP'nin "yandaş medyasının" da bu konuları devamlı televizyon ekranlarından dile getirdiğini söyledi. CHP'nin dönüşmesini istediklerini anlatan İnce, "Bu da yeni projeleri, amaçları CHP'yi dönüşüm ve değişim altında AKP'leştirmek. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Atatürk ilke ve devrimleri bizlerin varlık nedenidir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler