NBA heyecanı başlıyor

Dünya'nın en önemli spor organizasyonlarından olan NBA'de 2010-2011 sezonu 26 Ekim gecesi başlıyor.

Yayınlanma: 25.10.2010 - 07:50
Abone Ol google-news

Basketbolseverlerin heyecanla beklediği yeni sezon öncesinde takımlar hazırlıklarını tamamlarken, Doğu Konferansı'nda yer alan 15 ekip, birbirinden önemli yıldızları kadrosuna katarak sezona iddialı giriyor.

Doğu Konferansı'nda milli basketbolculardan Ömer Aşık, Chicago Bulls formasıyla, Semih Erden ise Boston Celtics formasıyla kariyerlerinin ilk NBA deneyimini yaşayacak. Ersan İlyasova ise Milwaukee Bucks takımıyla NBA'deki 4. sezonunda basketbolseverlerin karşısına çıkacak.

Ligde geçen sezonun finalisti Boston Celtics ile LeBron James ve Chris Bosh transferleriyle gündeme oturan Miami Heat'in yer aldığı Doğu Konferansı'nda, takımların yeni sezon için yaptığı transferler ve geçen yılki performansları şöyle:

ATLANTA HAWKS

-------------
Ligde geçen sene gösterdiği performansla çok sayıda otoritenin beğenisini kazanan Atlanta Hawks, yeni sezon öncesinde kadrosuna birçok ''çaylak'' oyuncu kattı. NCAA'de geçen sezon etkili bir görüntü sergileyen Jordan Crawford ve Pape Sy bu sezon Atlanta Hawks formasıyla NBA'deki ilk deneyimlerini yaşayacak.
Yeni sezon öncesinde kadrosunu Ethan Thomas ve Josh Powell ile güçlendiren Hawks, geçen yıl normal sezonu Orlando Magic'in arkasında üçüncü sırada tamamlayarak play-off'lara kalmıştı. Play-off mücadelesinin ilk turunda Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'ı 4-3 yenen Hawks, yarı finalde Orlando Magic'in rakibi olmuştu. Doğu Konferansı finaline yükselme mücadelesinde rakibine 4-0 yenilen Atlanta Hawks, bu sonucun ardından sezona veda etti.

BOSTON CELTICS
--------------
NBA tarihinde en fazla şampiyon olma unvanına sahip olan Boston Celtics, yeni sezona oldukça iddialı giriyor. Sezon öncesinde yaptığı önemli transferlerle adından sıkça söz ettiren Celtics, Shaquille O'Neal ve Jermaine O'Neal'ı kadrosuna katarak uzun oyuncu rotasyonunda ligin önde gelen takımları arasına girdi. Ligin tecrübeli forvetlerinden Delonte West'i de renklerine bağlayan Celtics, bu sezon Türk basketbolseverlerin yakından takip ettiği bir takım olacak.
Milli basketbolcu Semih Erden'in formasını giyeceği Boston Celtics, 2010-2011 sezonunda ligin şampiyon adayları arasında yer alıyor.
Ligde geçen sezon Kevin Garnett-Paul Pierce-Ray Allen üçlüsüyle ligdeki birçok takıma zor anlar yaşatan Boston Celtics, normal sezonda gösterdiği başarılı performansı play-off'larda da sürdürdü. Play off'un, ilk turunda Miami Heat engelini 4-1 ile geçen Celtics, konferans yarı finalinde de Cleveland Cavaliers'ı 4-2 yenerek adını konferans finaline yazdırdı. Bu turda karşılaştığı Orlando Magic'e karşı özellikle Paul Pierce ve Ray Allen ile etkili olan Celtics, rakibine 4-2'lik skorla üstünlük sağlayarak NBA finaline çıktı.
NBA finalinde ezeli rakibi Los Angeles Lakers ile eşleşen Boston Celtics, rakibiyle basketbolseverlerin hafızalarından uzun yıllar silinmeyecek bir seriye imza attı. Dört galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı seride son düğümü yedinci maç çözdü. Kazanan takımın şampiyon olacağı karşılaşmada iki takım kozlarını Los Angeles Lakers'in ünlü salonu Staples Center'da paylaştı. Son dakikalara kadar büyük bir çekişmeyle geçen mücadeleyi 83-79'luk skorla kaybeden Boston Celtics, şampiyonluk kupasını rakibine kaptırmıştı.

CHICAGO BULLS
-------------
NBA'de geçen sezon Doğu Konferansı'nı 8. sırada bitirerek play-off'lara son anda kalan Chicago Bulls, bu sezon öncesinde kadrosunu birçok yıldız oyuncuyla güçlendirdi.
Yeni sezonda iddialı olabilmek için tam 10 oyuncuyla anlaşma sağlayan Bulls'un belki de en dikkat çekici transferi, yıldız pivot Carlos Boozer oldu. Bulls, Boozer'in yanı sıra Keith Bogans, Ronnie Brewer, Kyle Korver, John Lucas, Roger Powell, Brian Scalabrine, Kurt Thomas, C.J. Watson ve Kyle Weaver'ı renklerine bağladı.
Türk basketbolseverlerin bu sezon yakından takip edeceği takımlardan olan Chicago Bulls'da milli basketbolcu Ömer Aşık, kariyerinin ilk NBA deneyimini yaşayacak.
NBA'de geçen sezon son anda play-off'lara kalan Chicago Bulls, ilk turda güçlü Cleveland Cavaliers'a karşı 4-1'lik bir yenilgi alarak sezonu noktalamıştı.

CLEVELAND CAVALIERS
-------------------
Dünya basketbolunun önde gelen yıldızlarından LeBron James ile Doğu Konferansı'nda uzun yıllar önemli başarılar yakalayan Cavaliers, James'in takımdan ayrılmasının ardından yeni sezon öncesinde kadrosuna takviye yaptı.
Joey Graham, Ryan Hollins ve Ramon Sessions ile anlaşmaya varan Cavaliers ayrıca çaylak oyunculardan Christian Eyenga, Manny Harris ve Samardo Samuels'i de renklerine bağladı.
2009-2010'da ligde normal sezonu 61 galibiyetle lider tamamlayan Cavaliers, play-off'larda Doğu Konferansı ilk turunda Chicago Bulls'u 4-1 yendi. Bu sonucun ardından konferans yarı finaline yükselen Cleveland Cavaliers, ezeli rakibi Boston Celtics'e 4-2'lik skorla yenilmekten kurtulamadı ve sezona veda etti.

CHARLOTTE BOBCATS

-----------------
Ligde geçen sezon gösterdiği başarılı performansla taraftarlarının yüzünü güldüren Charlotte Bobcats, yeni sezon için Kwame Brown, Shaun Livingston, Matt Carroll ve Dominic McGuire ile anlaşma sağladı.
Efsanevi oyuncu Michael Jordan'ın kulüp başkanı olduğu Charlotte Bobcats, ligde geçen sezon oynadığı 82 maçın 44'ünü kazanarak play-off'lara kaldı. Play-off birinci turunda Orlando Magic'e 4-0'lık skorla yenilen Bobcats, bu sonucun ardından sezona veda etmişti.

DETROIT PISTONS
---------------
Doğu Konferansı'nın başarılı takımlarından Detroit Pistons, yeni sezon öncesinde kadrosunu önemli bir isimle güçlendirdi. Lig tarihinin önde gelen skorerlerinden olan Tracy McGrady'i renklerine bağlayan Pistons ayrıca Ike Dioguile ile çaylak isimlerden Vernon Hamilton, Greg Monroe ve Terrico White'ı kadrosuna kattı.
Ligde geçen sezon sadece 27 galibiyet alan Pistons oynadığı karşılaşmaların 55'inde ise taraftarlarını üzdü. Pistons bu sonucun ardından normal sezonda ilk 8 takım arasına giremeyerek play-off'lara kalamamıştı.

MIAMI HEAT
----------
Doğu Konferansı'nın bu sezon en dikkat çekici takımı olan Miami Heat'in ligde göstereceği performansı şimdiden birçok basketbolsever merakla bekliyor.
Sezon öncesinde LeBron James ve Chris Bosh gibi ligin en önemli oyuncularını transfer eden ve kadrosunda yıldız forvet Dwyane Wade'i barındıran Heat, ligin şampiyonluk favorileri arasında yer alıyor.
Transfer sezonun en gözde takımı olan Miami Heat, kadrosuna ayrıca Jerry Stackhouse, Eddie House, Juwan Howard ve Mike Miller gibi tecrübeli isimleri dahil etti. Çaylak oyuncular Patrick Beverley, Da'Sean Butler ve Dexter Pittman ise Miami Heat formasıyla bu sezon ilk kez ligde yer alma heyecanını yaşayacaklar.
NBA'de Doğu Konferansı'nı geçen sezon Boston Celtics'in ardından 5. sırada bitiren Heat, play-off'larda Boston Celtics'in rakibi olmuştu. Oynanan 5 maç sonunda Celtics'e 4-1 yenilen Miami Heat sezona erken havlu atmıştı.

NEW JERSEY NETS
---------------
Doğu Konferansı'nda geçen sezon gösterdiği performansla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan New Jersey Nets, yeni sezon öncesinde Jordan Farmar, Stephen Graham, Anthony Morrow, Troy Murphy, Travis Outlaw, Johan Petro, Quinton Ross ve Joe Smith ile anlaşmaya vardı.
Nets, ayrıca çaylak oyunculardan Derrick Favors, Damion James, Ben Uzoh and Brian Zoubek'i de kadrosuna dahil etti. Ligde geçen sezon oynadığı 82 karşılaşmanın sadece 12'sini kazanabilen Nets 70 maçtan ise yenilgiyle ayrıldı.

NEW YORK KNICKS
---------------
Doğu Konferansı takımlardan New York Knicks yeni sezon öncesinde kadrosunu birçok yeni isimle güçlendirdi.
Ligin en önemli uzunlarından olan ve birçok kez ''All-star'' seçilen Amare Stoudemire'i renklerine bağlayan Knicks, bu oyuncunun dışında Kelenna Azubuike, Raymond Felton, Anthony Randolph, Rony Turiaf ve Shawne Williams ile sözleşme imzaladı. Knicks çaylak oyuncu rotasyonunda ise bu sezon Patrick Ewing Jr., Landry Fields ve Andy Rautins'e görev verecek.
NBA'de geçen sezon 40 galibiyet ve 42 mağlubiyet alarak play-offlara kalamayan New York Knicks'in bu sezon kadrosuna kattığı önemli isimlerden sonra nasıl bir grafik çizeceği merakla bekleniyor.

PHILADELPHIA 76ERS
------------------
Doğu Konferansı Atlantik Grubu takımlarından Philadelphia 76ers yeni sezon için takım kadrosuna Tony Battie, Spencer Hawes, Andres Nocioni, Chris Quinn ve Darius Songalia'yı dahil etti.
Doğu Konferansı'nda bu sezon önemli başarılar hedefleyen 76ers'da ayrıca çaylak oyuncular Craig Brackins, Trent Plaisted ve Evan Turner kariyerlerinin ilk NBA deneyimlerini yaşayacaklar.
Ligde geçen sezon inişli-çıkışlı bir görüntü çizen 76ers, oynadığı 82 maç sonunda 27 galibiyet ve 55 yenilgi alarak play-off'lara kalma başarısını gösterememişti.

ORLANDO MAGIC
-------------
Doğu Konferansı'nın önemli ekiplerinden olan Orlando Magic, yeni sezondaki transfer hakkını ligin tecrübeli isimlerinden Malik Allen, Quentin Richardson ve Chris Duhon'dan yana kullandı. Magic ayrıca draftlarda çaylak oyunculardan Daniel Orton ve Stanley Robinson'u kadrosuna dahil etti.
NBA'in en önemli uzunlarından olan Dwight Howard'ı kadrosunda bulunduran Magic geçen sezon 59 galibiyet ve 23 yenilgi alarak play-off'lara yükselme başarısı gösterdi. Play-off ilk turunda Charlotte Bobcats engelini 4-0 ile geçen Magic, konferans yarı finalinde Atlanta Hawks'ı da aynı skorla geçince adını konferans finaline yazdırdı. NBA finallerine yükselme mücadelesinde Boston Celtics ile karşılaşan Orlando Magic rakibine 4-2 yenilerek final şansını yitirmiş oldu.

WASHINGTON WIZARDS
------------------
Doğu Konferansı Güney Doğu Grubu'nda mücadele eden Washington Wizards yeni sezon öncesinde kadrosunu Hilton Armstrong, Kirk Hinrich ve Jianlian Yi ile güçlendirdi. Wizards, çaylak oyuncu opsiyonunu ise John Wall, Trevor Booker, Hamady N;diaye ve Kevin Seraphin'den yana kullandı.
NBA'de geçen sezon oldukça kötü bir performans sergileyen Washington Wizards, sezonu yalnızca 26 galibiyetle tamamlarken sahadan 56 kez de mağlubiyetle ayrıldı ve play-off'lara kalma başarısını gösteremedi.

INDIANA PACERS
--------------
Doğu Konferansı'nda geçen sezonun hayal kırıklığı yaratan takımlarından olan Indiana Pacers yeni sezon öncesinde Lance Allred, Darren Collison ve James Posey'i transfer ederken, çaylak oyuncalardan da Paul George, Magnum Rolle and Lance Stephenson'ı renklerine bağladı.
NBA'de geçen sezon oynanan 82 maçta taraftarlarını sadece 32 kez sevindiren Pacers, 50 karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı.

MILWAUKEE BUCKS
---------------
Milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, geçen sezon gösterdiği önemli çıkışı bu sezon da sürdürmeyi hedefliyor.
2010-2011 sezonu öncesinde transfer konusunda hareketli bir dönemi geride bırakan Bucks, kadrosuna bir çok yeni ismi dahil etti.
Earl Boykins, John Brockman, Kenyon Dooling, Chris Douglas-Roberts, Drew Gooden ve Corey Maggette gibi önemli oyuncularla anlaşma sağlayan Bucks'da çaylak oyuncular Darington Hobson ve Larry Sanders da ligdeki ilk sezonlarını yaşayacaklar.
Ligde geçen sezon 46 galibiyet ve 36 mağlubiyet alan Milwaukee Bucks, birçok otoriteyi şaşırtarak play-off'lara kalmayı başarmıştı. Play-off ilk turunda Atlanta Hawks'a zor anlar yaşatan Bucks, seride 3-1 öne geçmesine rağmen, rakibinin direncini kıramadı 4-3'lük skorla seriden yenik ayrılarak sezona veda etti.

TORONTO RAPTORS
---------------
Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun geçen sezon forma giydiği Toronto Raptors, yeni sezon için yaptığı transferlerde genellikle Avrupa basketbolunda oynayan isimleri tercih etti.
Geçen sene Rusya'nın CSKA Moskova takımında forma giyen Avustralyalı pivot David Andersen'i trasfer eden Raptors ayrıca 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya Milli Takımı ile bronz madalya kazanan yıldız forvet Linas Kleiza'ı da kadrosuna kattı. Toronto Raptors bu transferlerin dışında Leandro Barbosa, Ronald Dupree ve Julian Wright'la da sözleşme imzalarken Kanada ekibi çaylak oyuncu hakkını ise Solomon Alabi ve Ed Davis'den yana kulandı.
NBA'de geçen sezon sergilediği inişli-çıkışlı grafik nedeniyle bir türlü ritim tutturamayan Raptors, sezonu 40 galibiyet ve 42 mağlubiyetle kapatarak play-off dışında kalmıştı.


DALLAS MAVERICKS
----------------
Ligde geçen sezon gösterdiği etkili performansla adından sıkça söz ettiren Dallas Mavericks, transfer döneminin suskun ekipleri arasında yer aldı.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD Milli Takımı ile altın madalya kazanan Tyson Chandler'i kadrosuna katan Mavericks, ayrıca Alex Ajinca ve Ian Mahinmi ile sözleşme imzaladı. Ligde geçen sezon play-off'lar öncesinde oynadığı 82 karşılaşmanın 55'ini kazanarak önemli bir başarı elde eden Teksas ekibi, yalnızca 27 kez sahadan yenik ayrıldı. Normal sezonda gösterdiği etkili grafiğini play-off'lara taşıyamayan Dallas Mavericks, 1. tur serisinde San Antonio Spurs'a 4-2'lik skorla mağlup olarak sezona veda etmişti.

DENVER NUGGETS
--------------
Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu takımlarından Denver Nuggets, yeni sezon öncesinde kadrosunu Shelden Williams ve Al Harrington ile güçlendirdi.
Ligde geçen sezon gösterdiği etkili performansla dikkatleri üzerine çeken Denver Nuggets, play-off'lar öncesinde oynadığı 82 karşılaşmanın 53'ün kazanmaya başardı. Normal sezonda gösterdiği başarılı grafiğini play-off'lara taşıyamayan Nuggets, ilk tur serisinde Mehmet Okurlu Utah Jazz'a 4-2 yenilerek sezonu tamamlamıştı.
Kadrosunda Carmelo Anthony ve Chauncey Billups gibi önemli skorerleri barındıran Denver Nuggets'ın yeni sezonda nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

GOLDEN STATE WARRIORS
---------------------
Batı Konferansı'nda geçen sezon beklentileri karşılayamayan Golden State Warriors, transfer döneminde hareketli günler geçirdi. Yeni sezon için kadrosuna 7 oyuncuyu dahil eden Warriors, Lou Amundson, Rodney Carney, Jeremy Lin, Dorell Wright, David Lee, Charlie Bell ve Dan Gadzuric ile sözleşme imzaladı.
Ligde geçen sezon oynadığı 82 maçın 26'sını kazanan Golden State Warriors, 56 karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı.

HOUSTON ROCKETS
---------------
Batı Konferansı ekiplerinden Houston Rockets, transfer sezonunda kadrosuna iki önemli ismi takviye etti. Rockets, yeni sezon için tecrübeli pivot Brad Miller ile birlikte Courtney Lee'yi renklerine bağladı.
Çinli yıldız Yao Ming'in sakatlığı nedeniyle ligde geçen sezon zor günler geçiren Rockets, sahaya çıktığı 82 karşılaşmanın sadece 42'sini kazanabildi. Normal sezonda toplam 40 kez sahadan yenik ayrılarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Houston Rockets'ın, Luis Scola ve Shane Battier gibi tecrübeli isimlerden oluşan kadrosuyla yeni sezonda neler yapacağı merakla bekleniyor.

LOS ANGELES LAKERS
------------------

Batı Konferansı'nın en önemli takımlarından olan ve ligde geçen sezonu şampiyon tamamlayan Los Angeles Lakers, bu sezonun da en iddialı takımları arasında yer alıyor.
Dünyaca ünlü yıldız oyuncu Kobe Bryant'ı kadrosunda bulunduran son şampiyon, yeni sezon öncesinde Matt Barnes, Theo Ratliff ve Steve Blake'i renklerine bağladı.
Pau Gasol, Andrew Bynum ve Lamar Odom ile birlikte ligin en değerli uzun rotasyonlarından birine sahip olan Lakers, geçen sezon play-off'lar öncesinde oynadığı 82 maçın, 57'sini kazandı. Normal sezonun ardından play-off 1. tur serisinde Oklahoma City Thunders ile karşılaşan Lakers, rakibini 4-2 yenerek adını konferans yarı finali serisine yazdırdı. Başarılı grafiğini bu seride de sürdüren Lakers, Utah Jazz'ı 4-0'lık skorla mağlup ederek, konferans finaline yükseldi. Final serisinde Phoenix Suns'u 4-2 yenen Los Angeles Lakers, bu sonucun ardından NBA finallerinde yer almaya hak kazandı. Birçok basketbolsever için unutulmaz anlara sahne olan NBA finalleri serisinde ezeli rakibi Boston Celtics'i 4-3 yenen Los Angeles Lakers, geçen sezonu şampiyon olarak noktaladı ve tarihindeki 16. şampiyonluğuna ulaştı.

LOS ANGELES CLIPPERS
--------------------
Batı Konferansı'nda mücadele eden takımlardan Los Angeles Clippers, 2010-2011 sezonu öncesinde Brian Cook, Randy Foye ve Ryan Gomes'i kadrosuna dahil etti.
Transfer döneminin sessiz takımlarından olan Los Angeles Clippers, ligde geçen sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı ve sahaya çıktığı 82 maçtan yalnızca 29'unu kazanabildi. Rakipleri karşısında 53 kez mağlup olan Clippers, bu sonucun ardından play-off'lara kalamadı.

MEMPHIS GRIZZLIES
-----------------
Kadrosunda 2010 Dünya Şampiyonası'nda ABD ile altın madalya kazanan yıldız forvet Rudy Gay ile İspanyol pivot Marc Gasol gibi iki önemli ismi barındıran Memphis Grizzlies, transfer dönemini sessiz geçiren takımlar arasında yer aldı. Yeni sezon için kadrosuna tecrübeli forvet Tony Allen ile Acie Law'ı dahil eden Grizzlies ligde geçen sezon oynadığı karşılaşmalarda istediği sonuçları alamadı. Memphis Grizzlies, sahaya çıktığı 82 maçın yalnızca 40'ını kazanırken, 42 karşılaşmada ise taraftarını üzecek skorlar aldı.

MINNESOTA TIMBERWOLVES
----------------------
Batı Konferansı ekiplerinden Minnesota Timberwolves geçen sene yaşadığı hayal kırıklığını bu yıl tekrarlamamak adına kadrosunda büyük bir revizyona gitti. Transfer döneminin en hareketli takımları arasında yer alan Timberwolves, yeni sezon için yedi oyuncuyu renklerine bağladı. Anthony Tolliver, Nikola Pekovic, Sebastian Telfair, Luke Lidnaur, Kosta Koufos, Michael Beasley ve Martell Webster ile anlaşma sağlayan Minnesota Timberwolves, yeni sezon öncesinde iddialı bir takım kurdu.
Timberwolves, ligde geçen sezon oynadığı 82 maçın sadece 15'ini kazanırken, 67 kez ise sahadan mağlup ayrıldı ve play-off'lara kalamadı.

NEW ORLEANS HORNETS
-------------------
Bu yılki transfer sezonunda göze çarpan takımlar arasında yer alan New Orleans Hornets, yeni sezon öncesinde kadrosuna 5 yeni ismi takviye etti. Jason Smith, Willie Green, Marco Berinelli, Trevor Ariza ve Aaron Gray yeni sezonda Hornets için ter dökecek.
Ligin önde gelen oyun kurucularından Chris Paul'un forma giydiği New Orleans Hornets, geçen sezon oynadığı 82 karşılaşmanın 37'sini kazanabilmişti. Hornets, 45 maçta ise sahadan yenik ayrılmıştı.

OKLAHOMA CITY THUNDER
---------------------

Ligde geçen sezon sergilediği başarılı performansla birçok otoriteyi şaşırtan Oklahoma City Thunder, yeni sezon öncesinde kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi. Thunder, transfer döneminde Royal Ivey, Morris Peterson ve Daequan Cook ile anlaşma sağladı.
Türkiye'de düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda en değerli oyuncu seçilen Kevin Durant'ı kadrosunda bulunduran Thunder, ligde geçen sezon oynadığı 82 maçın 50'sini kazandı. Oklahoma City Thunder, play-off 1.tur serisinde Los Angeles Lakers'a karşı iyi bir performans sergilemesine rağmen, tecrübeli rakibinin seriyi 4-2 kazanmasına engel olamadı.

PHOENIX SUNS
------------

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun yeni takımı Phoenix Suns, yeni sezon öncesinde transfer döneminde 4 oyuncuyu renklerine bağladı. Suns, ligde geçen sezon Toronto Raptors takımıyla umduğunu bulamayan Türkoğlu'nun yanı sıra Josh Childress, Hakim Warrick ve Channing Frye ile sözleşme imzaladı.
NBA'de geçen sezon play-off'lar öncesinde oynadığı 82 maçtan 54 galibiyetle ayrılarak taraftarını mutlu eden Suns, play-off 1. tur serisinde Portland Trail Blazers engelini de 4-0 ile geçmeyi başardı. Konferans yarı finali serisinde Tim Duncanlı San Antonio Spurs'u 4-0 ile geçen Phoenix Suns, aynı başarısını Los Angeles Lakers karşısında gösteremedi. Rakibiyle mücadele ettiği konferans finalini 4-2'lik skorla kaybeden Suns, bu sonucun ardından sezona veda etti.

PORTLAND TRAIL BLAZERS
----------------------
Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers, yeni sezon için kadrosunu önemli isimlerle güçlendirdi. Arjantinli tecrübeli pivot Fabricio Oberto ile birlikte Wesley Matthews ve Ryan Gomes, kadroya dahil edilen isimler oldu.
NBA'de geçen sezon oynadığı 82 karşılaşmanın 50'sini kazanan ve play-off'lara kalmayı başaran Portland Trail Blazers, 1. tur serisinde Phoenix Suns'a karşı istediği sonucu alamadı. Rakibi karşısında oldukça tutuk bir görüntü sergileyen Blazers, seriden 4-2'lik skorla mağlup ayrılarak sezona veda etti.

SACRAMENTO KINGS
----------------
Batı Konferansı'nda uzun yıllardır kendisinden beklenen başarıyı bir türlü göstermeyen Sacramento Kings, yeni sezon öncesinde kadrosuna Antoine Wright, Darnell Jackson ve Samuel Dalembert gibi önemli isimleri kattı.
Ligde geçen sezon oynadığı 82 karşılaşmadan 25 kez galip gelen Kings, 57 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı ve play-off'lara kalamadı.

SAN ANTONIO SPURS

-----------------
Ligin en değerli uzunları arasında yer alan Tim Duncan ile birlikte yıllarca önemli başarılara imza atan San Antonio Spurs, yeni sezona da iddialı giriyor.
San Antonio Spurs, transfer döneminde Avrupa Ligi'nin en önemli oyuncularından olan Brezilyalı pivot Tiego Splitter'i renklerine bağladı. Spurs, yeni sezon için ayrıca Gary Neal'i de transfer etti.
NBA'de geçen sezon oynadığı 82 karşılaşmanın 50'sini kazanarak play-off'lara kalan San Antonio Spurs, 1. turda karşılaştığı Dallas Mavericks ile unutulmaz bir seriye imza attı ve rakibini 4-2'lik skorla yenmeyi başardı.
Konferans yarı finalinde Phoenix Suns ile eşleşen Spurs, rakibi karşısında varlık gösteremeyince seriden 4-0'lık skorla yenik ayrıldı ve sezona havlu attı.

UTAH JAZZ
---------
Milli basketbolcu Mehmet Okur'un forma giydiği Utah Jazz, yeni sezon öncesinde kadrosundaki birçok oyuncuyla yollarını ayırdı. Ligin yıldız pivotlarından Carlos Boozer'ı Chicago Bulls'a gönderen Jazz, yeni sezon için Earl Watson, Francisco Elson, Raja Bell ve Al Jefferson'ı renklerine bağladı.
Batı Konferansı'nda geçen sezon play-offlara 5. sıradan katılan Jazz, 1. tur serisinde Denver Nuggets engelini 4-2 ile geçti. Konferans yarı finali serisinde Los Angeles Lakers'a 4-0'luk skorla kaybeden Utah Jazz, bu sonucun ardından sezona veda etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler