Fransa'da aile birleşmeleri

Le Figaro gazetesi, hafta sonunda yayınlanacak bir kararname ile aile birleşmeleri çerçevesinde Fransa'ya göç etmek isteyenlerin vize alabilmesi için Fransızca sınavından geçmesi gerekeceğini duyurdu.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 12:12
Abone Ol google-news

Aile birleşmeleri çerçevesinde Fransa’ya göç etmek isteyenlerin vize alabilmesi için kendi ülkelerinde Fransızca sınavından geçmesi gerekeceği bildirildi. Le Figaro gazetesi, Fransız hükümetinin hafta sonunda resmi gazetede yayınlanacak bir kararname ile aile birleşmeleri çerçevesinde Fransa’ya göç etmek isteyenlerin vize alabilmesi için ülkelerinde Fransız kültür ve dili kursuna katılma şartının getirildiğini duyurdu.

Söz konusu şartın, dil bilinmesinin, entegrasyon için büyük önem taşıdığına inanan Göç ve Entegrasyon Bakanı Brice Hortefex’un isteği üzerine benimsendiğini anlatan gazete, aile birleşmeleri kapsamında vize başvurusunda bulunacak olanların kendi ülkelerinde “kültür ve dil” testinden geçeceğini, test sırasında da basit dil bilgisinin aranacağını yazdı. Bu arada, sınavda “Fransa’da bir kadın, eşinin izni olmadan çalışabilir mi?” gibi soruların sorulacağı da kaydedildi. Ancak gazete, Fransızca’nın temel bilgilerine sahip olanların, öğrenimin Fransızca yapıldığı okul mezunları, Fransa’da en az bir yıl yüksek öğrenimi yapmış olanları ile 65 yaşı üstünden ve 16 yaş altındaki olanların da kurs zorunluluğundan muaf tutulacağını kaydetti.

Bu arada, duruma göre 2 aya kadar sürebileceği belirtilen kursa katılma zorunluluğu getirilirken asıl dikkat edilecek olan hususun kursun ne ölçüde izlendiği olacağı da belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler