Şövalyeler sahneye veda ediyor

Devlet Opera ve Balesinin geçtiğimiz sezonun en iddialı bale eserlerinden olan "Üç Silahşörler", 4 ve 11 Kasım'da verilecek son iki temsille 2010-2011 sanat sezonuna veda ediyor.

Yayınlanma: 26.10.2010 - 11:14
Abone Ol google-news

Alexandre Dumas'nın ünlü romanının bale uyarlaması olan "Üç Silahşörler", eğlenceli ve mizahi bir anlatımla iki perde olarak sahneleniyor. Eserin oynandığı 1998 yılında başrol sanatçıları olan Volkan Ersoy ve Armağan Davran'ın koreografisini yaptığı eserde, Guiseppe Verdi'nin müzikleri Bujor Hoinic tarafından düzenlendi. Dekoru Nihat Kahraman'a, kostümü Nursun Ünlü'ye, ışık kreatörlüğü Fuat Gök'e ait olan eserde "Athos" rolünde dönüşümlü olarak Burak Kayıhan, Kadir Okurer ve Cankat Özer, "Porthos" rolünde Oliver Spence, Eren Keleş ve Cansın Alpan, "Aramis" rolünde Emre Güler, Kuzey Kıyıcan ve Kadir Okurer, "D'Artagnan" rolünde Cankat Özer, Serhat Güdül, Burak Kayıhan ve Emre Güler, "Kral XIII: Louis" rolünde Cevat Aydemir, Aykut Levent Özer ve Burak Burçak, "Rochefort" rolünde ise Hakan Odabaşı, Ertuğrul Bolat ve Mert Kocaay sahne alıyor. Eserin konusu şöyle:
"Athos, Porthos ve Aramis Kral XIII. Louis'nin ünlü şövalyeleri olarak nam salmıştır. D'Artagnan'ın da bu üç şövalyenin arasına katılmasıyla, Kardinal Richelius'un planları suya düşer. Kardinal'in Kral XIII. Louis'ye oynadığı bütün oyunlar ortaya çıkar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler