Dink ailesi dosyanın birleştirilmesini talep ediyor

Avukat Fethiye Çetin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, Ogün Samast'ın dosyasının ayrılmasının maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasında zorluklara neden olacağını belirterek, dosyanın yeniden birleştirilmesini talep edeceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 26.10.2010 - 12:39
Abone Ol google-news

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü duruşmada 6008 sayılı ''Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' uyarınca sanık Ogün Samast hakkındaki dosyada, görevsizlik kararı verildiğini hatırlattı.

Bu karara göre Samast'ın, hakkındaki suçlamalarda bir değişiklik olmadığı halde, dosyasının ana dosyadan ayrılarak Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderileceğini belirten Çetin, kararın 6008 sayılı kanuna uygun olmasına rağmen davanın geldiği aşama, yargılamada gözetilecek usul ekonomisi kuralları ve ceza yargılamasının önemli ilkelerinden olan yüz yüzelik ilkesi bakımlarından çok önemli eksikliklere yol açacağını, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması açısından büyük zorluklara neden olacağını ifade etti.

Çetin, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bu karar ile ayrılmış dosyaların tekrar birleştirme olanağı vardır ve bu olanak 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 17/3. Maddesi ile tanınmıştır. Çocuk Koruma Kanunu'nun, yetişkinler ve çocukların iştirak halinde işlemiş olduğu suçlarla ilgili olarak 17/3. Maddesi aynen şöyledir; 'Davaların birlikte yürütülmesinin zorunlu görülmesi halinde, genel mahkemelerde, yargılamanın her aşamasında, mahkemelerin uygun bulması şartıyla birleştirme kararı verilebilir. Bu takdirde birleştirilen davalar genel mahkemelerde görülür'. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2007/428 esas sayılı dosyasıyla yürütülmekte olan Hrant Dink cinayeti davası bakımından yasanın aradığı zorunluluk hali vardır. Bu nedenle, mahkemeden ayrılmış dosyanın birleştirilmesini talep edeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler