İbrahim Kutluay, İTÜ'de

Deneyimli basketbolcu, TB2L ekiplerindenİTÜ ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kutluay, "Fenerbahçe'den bana teknik adam olarak çalışmam konusunda bir teklif gelmedi. Ayrıca para için de İTÜ'ye gelmedim'' dedi.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 13:06
Abone Ol google-news

(A) Milli Basketbol Takımı'nın yanı sıra, Fenerbahçe Ülker'de uzun süre forma giyen ve geride kalan sezonu Yunanistan'ın PAOK ekibinde tamamlayan İbrahim Kutluay, Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) ekiplerinden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile sözleşme imzaladı.

İbrahim Kutluay için Kuruçeşme'deki Hotel Les Ottomans'ta özel bir imza töreni gerçekleştirilirken, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alper Tunga Akarsubaşı, yönetim kurulu üyesi Dr. Orhan Öcalgiray, (A) Milli Basketbol Takımı'nın yanı sıra, İTÜ takımında da genel menajerlik görevini sürdüren Harun Erdenay ve İTÜ Basketbol Takımı Şube Kaptanı Sevil Pişkin organizasyonda hazır bulundular.

Kendisini 1 yıllığına İTÜ'ye bağlayan resmi sözleşmeyi imzalayan İbrahim Kutluay, 10 numaralı formayla basın mensuplarına poz verirken, kendisini eşi Demet Şener Kutluay da yalnız bırakmadı.

 

Kutluay: Çok mutluyum

Kariyerinde ulusal ve uluslararası bir çok başarıya imza atan İbrahim Kutluay, TB2L ekiplerinden İTÜ'nün kadrosuna dahil olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
İTÜ'nün şampiyonluklar yaşamış, ekol olmuş, birçok oyuncuyu basketbola kazandırmış bir kulüp olduğuna dikkat çeken İbrahim Kutluay, ''Sportif başarılar ve şampiyonluklar tabii ki önemli ancak ben ne kadar önemli bir bir camiaya geldiğimi biliyorum. Harun Erdenay'la birlikte oynayacak olmaktan dolayı da memnunum. İnşallah bu sezon sonunda tekrar Beko Basketbol Ligi'ne çıkıp, orada yeni başarılara imza atarız. Bu camiaya şampiyonluk yaşatmak arzusundayız'' dedi.
Basketbol oynamaya 2-3 yıl daha devam etmek istediğini aktaran İbrahim, kendisine iyi bakan profesyonel bir oyuncu olduğunu ifade etti.


Aziz Yıldırım'a yanıt

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın daha önce yaptığı bir açıklamadaki, kendisine takımda teknik heyet içinde çalışması için öneride bulunmalarına karşın, bu öneriyi geri çevirerek para kazanmayı tercih ettiği sözlerinin hatırlatılması üzerine de İbrahim Kutluay, şunları söyledi: ''Basketbol hayatıma başladığım Fenerbahçe'de yine sporculuk hayatımı noktalandırmak istediğimi daha önce de söylemiştim, ama olmadı. İçimde basketbol oynama isteğim devam ettiği için ayrıldım. Ayrıca Fenerbahçe takımından da bana teknik adam olarak çalışma konusunda bir teklif gelmedi. İTÜ'de olmaktan mutluyum. Buraya para için de gelmedim. Fenerbahçe'de kimseye kırgınlığım olamaz. Ben orada İbrahim Kutluay oldum. Sezon başında yurt içinden ve yurt dışından teklifler olmasına karşın, İTÜ'de oynamak beni daha çok heyecanlandırdı. Farklı hedeflerim var. Yetenekli oyuncuları basketbola kazandırmak için çalışmalar yapacağım.''

İmza atmasının ardından İbrahim Kutluay'ı ilk olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile takım genel menajeri Harun Erdenay kutlarken, Şahin, İbrahim'in yakasına İTÜ rozeti taktı.

 

Şahin: Aziz Yıldırım artık daha dikkatli konuşmalı

İbrahim Kutluay'ın transferinden dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getiren İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da uyarıda bulundu.

Şahin, konuşmasında, ''İbrahim'in takımımıza büyük katkı sağlayacağına olan inancımız tam. Ayrıca ikimizin ortak noktaları da var. İkimizin de birer çocuğu var ve yine ikimizin de eşleri ikinci bebeği bekliyor. Bu bebekler İTÜ'ye uğurlu gelecek. Ben İTÜ'nün yeni sezonda Beko Basketbol Ligi'ne çıkması içi ne gerekiyorsa yapmaya söz veriyorum'' diye konuştu. İbrahim Kutluay'a, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sözlerinin hatırlatıldığı sorunun ardında söz alan Şahin, ''İbrahim Kutluay artık İTÜ'lüdür ve Aziz Yıldırım onunla ilgili konuşurken artık daha dikkatli olmalı. Çünkü arkasında İTÜ camiası var. Eğer İbrahim parayı tercih etseydi, bugün başka yerlerde olurdu'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İTÜ Spor Kulübü'nde hem oyuncu olarak forma giyen, hem de takım genel menajerliğini yürüten Harun Erdenay, İbrahim'in eski arkadaşı olduğunu ve aynı formayı giyecek olmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, ''Takım olarak Avrupa'nın en önemli oyuncularından birini transfer ettik. Birlikte İTÜ'yü önce Beko Basketbol Ligi'ne, daha sonra da başarılı eski günlerine taşıyacağız'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler