'Genel Başkan kısa süreli katılabilir'

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa süreli katılabileceğini belirterek, "Kısa süreli katılım olabilir. Sembolik bir katılım olacaktır. Bu da değerlendirilmelidir" dedi.

Yayınlanma: 26.10.2010 - 14:38
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 29 Ekim'de Konya'da olacağını belirterek, Köşk'teki resepsiyona katılmayacağını söyledi. Kart, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanı Gül, AKP'nin bir icra organı gibi hareket etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı'na saygı duymuyorum, makamına saygı duyuyorum."

CHP Genel Başkanı'nın resepsiyona kısa süreli katılabileceğine işaret eden Kart, "Katılsa bile inanıyorum ki, kısa süreli sembolik bir katılım olacaktır. Kısa süreli bir katılım olabilir, bu da değerlendirilmelidir. Cumhurbaşkanlığı makamına duyduğu saygı nedeniyle kısa süreli bir katılım olabilir diye düşünüyorum" dedi.

 

Sevigen: Katılmayı düşünüyorum

CHP yönetimi milletvekillerini serbest bırakırken, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyona katılmayı düşündüğünü açıkladı.

Mehmet Sevigen, "Bu bir bayramdır, davet yapılmıştır. Köşk'teki resepsiyona katılmayı düşünüyorum" dedi.

Daha önceki yıllarda resepsiyona katılamama nedenlerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşinin türbanıyla ilgili olmadığının altını çizen Sevigen, "Taraflı davranmasından dolayı katılmadık" dedi. 29 Ekim'de İstanbul'da Valiliğin de verdiği bir resepsiyon olduğunu hatırlatan Sevigen, "Vali Bey'in resepsiyonuna katılmazsam Köşk'teki resepsiyona katılmayı düşünüyorum. Çünkü CHP yönetimi milletvekillerini serbest bıraktı" dedi. Sevigen, şöyle devam etti:

"Kamuda türban ve ilkokullarda türban olayı ile Köşk'teki davete katılım farklıdır. Birbirine karıştırmamak gerekir. Farklı olaylardır. Bu bir bayramdır. Mühim olan davettir, davet yapılmıştır. Ben de katılmayı düşünüyorum."

 

İnce, Bozüyük'teki Cumhuriyet Balosu'na katılacak

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bilecik'in Bozüyük ilçesinde partisince düzenlenecek Cumhuriyet Balosu'na katılacağı bildirildi.

CHP Bozüyük İlçe Başkanı Hüseyin Elmas, yaptığı açıklamada, ilçe teşkilatı olarak Bozüyük'te ilk defa Cumhuriyet Balosu düzenleyeceklerini belirtti.

Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyete sahip çıkan insanlarla bir gece geçirmek için bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Elmas, bir otelde gerçekleşecek baloya, İnce'nin eşiyle katılacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler