Görevini kötü kullanan memura ceza indirimi yapılmasın

Memurlar, değiştirilmesi gündemde olan "görevi kötüye kullanma" yasasının olduğu gibi kalmasını istiyor. Söz konusu yasayla, görevini kötüye kullanarak haksız kazanç sağlayanlara verilen 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası 6 aydan 2 yıla kadar düşürülmesi öngörülüyor.

Yayınlanma: 27.10.2010 - 13:20
Abone Ol google-news

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın imzasını taşıyan ve AKP Grup Onayı ile TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun değişikliği teklifinin basını ve kamuoyunu meşgul ettiğini savundu.

Söz konusu teklifte, TCK'nın "görevi kötüye kullanma" başlıklı 257'nci maddesinde değişiklik yapılmasının öngörüldüğünü hatırlatan Yokuş, "Teklif yasalaştığı takdirde; görevi kötüye kullanmanın kriteri olan 'kazanç elde etme', 'menfaat' olarak değiştirilecek; görevini kötüye kullanarak haksız kazanç sağlayanlara verilen 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olarak uygulanacak" dedi.


AKP yandaşlarını aklama peşinde

Yokuş, AKP hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana sürekli olarak yolsuzlukla iştigal eden bürokratlarının, belediye başkanlarının ve yandaşlarının aklanmasını, Türk memurunu kullanarak yapmaya çalışmakta olduğunu iddia etti. Yokuş, "Kısa bir süre önce basına yansıyan telefon konuşmalarından da anlaşıldığı üzere, AKP bu düzenlemeyi yaparak başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, hakkında 'yolsuzluk' iddiası bulunan çok sayıdaki bürokrat ve belediye başkanını, hapis cezasından kurtarmayı amaçlamaktadır" dedi.

Türk Büro-Sen olarak, görevini kötüyü kullanan memurların cezalarını hafifletecek bu düzenlemeyi etik bulmadıklarını ifade eden Yokuş, "Devlet malını zimmetine geçirmiş, akçalı işlere bulaşmış, yolsuzluğa karışmış kişiler, görevleri ve unvanları ne olursa olsun, adalet karşısına çıkarılmalı ve hak ettikleri cezayı almalıdır" diye konuştu.


Görevini kötüye kullanana af çıkartmak etik değil

Memurların çözülmeyi bekleyen onlarca meselesinin olduğunu dile getiren Yokuş, "Kamu çalışanlarının sorunları hükümetin uzlaşmaz tutumu ile dağ gibi artmışken; bunların hepsine kulak tıkayan AKP'nin, konu görevi kötüye kullanmaya gelince kolları sıvaması, yandaş kayırmacılığından başka bir şeyle açıklanamaz" dedi. Yokuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk memurları, ahlaki kurallar çevresinde, meslek etiğine uygun davranarak, devletine hizmeti esas almışlardır. Her ne sebeple olursa olsun görevini kötüye kullanan kim olursa olsun, hak ettiği ceza verilmelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler