Guantanamo mahkumu El Cezire'de şef

Uydudan yayın yapan El Cezire Televizyonu, insan haklarına ilişkin bir servis açıldığını ve bu servisin başına ABD'nin Küba'daki üssü Guantanamo'daki tutukevinde 6 yılını geçirmiş kameraman Sami El Hacı'nın getirildiğini duyurdu.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 20:02
Abone Ol google-news

Merkezi Katar'ın başkenti Doha'da bulunan El Cezire'den yapılan açıklamada, ''insan hakları'' servisinin misyonunun, insan hakları konusunda kilit öneme sahip konularla ilgili belgeseller ve haberler yayımlayarak, insan haklarına ve kamu özgürlüklerine saygının yaygınlaştırılması olacağı bildirildi.

Açıklamada, Sami El Hacı'nın, insan hakları konusundaki veri tabanı oluşturmak amacıyla El Cezire'nin redaksiyonuyla birlikte çalışacağı belirtilirken, El Hacı da bu ''tarihsel'' projeye dahil olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Sudanlı kameraman El Hacı, ''Guantanamo'daki yıllar, beni kamu özgürlüklerinin önemi ve insan haklarının nasıl hiçe sayılabileceği konusunda duyarlı duruma getirdi'' dedi.
Pakistan ordusu tarafından 2001 yılında Afganistan sınırında yakalanan Sami El Hacı, 2002 yılı haziran ayından geçen yıl mayıs ayına dek hakkında bir suçlamada bulunulmadan Guantanamo'da hapis yattı.

''İnsan Hakları'' servisinin, cumartesi günü, kanalın 12. yıldönümünde resmen açılacağı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler