Bush'tan savaş savunması

ABD Başkanı Bush, 7 yıldan fazla bir zamandır süren ''teröre karşı savaşı'' savundu. 11 Eylül 2001'deki saldırılardan beri ABD topraklarında hiçbir saldırı düzenlenmediğini hatırlatan Bush, ''Bu bir tesadüf değil'' dedi.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 22:17
Abone Ol google-news

Başkent Washington yakınlarındaki Quantico'da bulunan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) okulunda öğrencilerin ajan olmak için yemin ettiği törene katılan ve burada bir konuşma yapanABD Başkanı George W. Bush, görev süresinin sona ermesine az bir zaman kala, ABD'nin göreve geldiği zamankinden daha güvenli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

11 Eylül 2001'deki saldırılardan beri ABD topraklarında hiçbir saldırı düzenlenmediğini hatırlatan Bush, ''Bu bir tesadüf değil'' dedi.

FBI'a atıfta bulunarak, 1 yüzyıl önce kurulan bir ajansı 21. yüzyılın tehditlerine karşı koyacak bir ajansa dönüştürdüklerini belirten Bush, ''FBI'ın vizyon sahibi zihniyeti ve kararlılığı sayesinde ABD, 11 Eylül 2001'de olduğundan çok daha güvenli'' diye konuştu.

Bir ulusal güvenlik dairesi, (tüm istihbarat ajanslarını aynı çatıda toplayan) bir ulusal ishihbarat dairesi kurduğunu ve ajansların personel sayısını ve farklı servisleri arasında işbirliğini artırdığını vurgulayan Bush, gizli sorgulama programı, terör zanlılarının tevkifi, ABD vatandaşlarının konuşmalarının dinlenmesi gibi tartışmalı programlardan da övgüyle sözetti.

Bush, konuşmasında, birçok bireysel haklar savunucusunun eleştirilerine karşın bir kez daha Amerikalıların özgürlüklerinin korunduğunu da sözlerine ekledi.

Bush, 8 yıl görev yaptığı Beyaz Saray'ı 20 Ocak'ta terkediyor. Bush döneminde, Dünya Ticaret Merkezi ve ABD Savunma Bakanlığı'na saldırılar düzenlendi, Afganistan ve Irak'a savaş açıldı ve 11 Eylül saldırılarından sonra ''teröre karşı savaş'' ilan edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler