"Bombalar farklı"

46'sı tutuklu 86 sanıklı Ergenekon davasının 6. duruşması sona erdi. Dava 3 Kasım Pazartesi gününe ertelendi. Bu oturumda, iddianamede, Cumhuriyet gazetesine atılan el bombaları ile Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları arasındaki benzerliğin yer aldığı bölüm okunurken, bazı tutuklu sanıklar, ''Benzerlik derken birebirlik yok burada'' şeklinde itirazda bulundular.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 07:37
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın 6. duruşması sona edi. Bu oturumda, iddianamede, Cumhuriyet gazetesine atılan el bombaları ile Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları arasındaki benzerliğin yer aldığı bölüm okunurken, bazı tutuklu sanıklar, ''Benzerlik derken birebirlik yok burada'' şeklinde itirazda bulundular. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de ''Size sıra geldiğinde ne olduğunu açıklarsınız'' diyerek sanıkları uyardı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davada savcılar, daha önce okunmuş ya da ileride tekrar edilen bölümleri atlayarak iddianameyi okumaya devam ediyor.

Duruşmaya, aralarında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yer aldığı 45 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 8 sanık ve bazı sanık avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Kemal Şahin, Güler Kömürcü Öztürk, Mehmet Murat Yücel, Ferudun Refik Nuhoğlu, Rafet Arslan, Fuat Ermiş, İsmail Eksik ve Yusuf Beşerik de, duruşmada hazır bulundu.

Sağlık sorunları nedeniyle Adli Tıp Kurumuna sevk edilen tutuklu sanık Hayrettin Ertekin ve başka dava kapsamında tutuklu olan Sedat Peker ile Semih Tufan Gülaltay  duruşmaya getirilmedi.

İddianamenin okunmasının uzun sürmesi nedeniyle avukatların ve basın mensuplarının duruşmaya ilgisi azaldığı gözlendi.

 

Perinçek'den itiraz

Duruşmada tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Oktay Yıldırım, iddianamenin bazı bölümlerine itiraz etti.
Savcı Pekgüzel, iddianamenin Doğu Perinçek ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan arasında görüşmeler yapıldığına dair bölümü okurken, İP Genel Başkanı olduğunu ifade etmesi üzerine Perinçek, ''O zaman genel başkan değildim. Suç tarihi 1997 diyorsunuz, sene 89, milattan önceye gidin bari'' diye konuştu.

Bu arada, iddianame okunurken yine tutuklu sanık Oktay Yıldırım da bazı bölümlere itirazda bulundu.

 

Yabancı basının davaya ilgisi

Duruşmayı izlemek için gelen ve aralarında The Asahi Shimbun Gazetesi'nin Tahran büro şefi olduğu öğrenilen Japon gazetecinin de aralarında bulunduğu tüm basın mensupları, duruşmayı iç salondan izliyor.

 

"Yaşananlar hukuk skandalı"

Sanatçı, yazar ve gazetecilerden oluşan bir grup, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi önünde Ergenekon davasına ilişkin açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan Yazar Demirtaş Ceyhun, kendilerini ''Yurtsever Aydınlar'' olarak niteleyerek, Ergenekon ile ilgili operasyonlarda Türk milletinin hedef alındığını söyledi.

Yaşananların hukuk skandalı olduğunu belirten Ceyhun, ''Cumhuriyet yargısı ve Türk milleti bu tertibi birlikte çökertecektir. Biz, tutuklanan aydınlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler