McCain, iddiasını sürdürüyor

Amerika'daki başkanlık seçimi öncesi yapılan son anketlerde rakibi Barack Obama'nın gerisinde kalan Cumhuriyetçi aday John McCain, başkanlık yarışındaki iddiasını sürdürüyor. McCain, Demokrat rakibi Barack Obama'ya yetişeceğini söyledi.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 08:17
Abone Ol google-news

ABD'de başkanlık seçimine sayılı günler kala anketlere göre geride kalan Cumhuriyetçi aday John McCain, Demokrat rakibi Barack Obama'ya yetişeceğini savundu.

Ohio eyaletinde kampanya yapan McCain, "Daha önce de defalarca yaptıkları gibi gözlemciler bizi sildiler. Birkaç puan gerideyiz, ancak yetişiyoruz" dedi.

Son yapılan kamuoyu yoklamalarından New York Times-CBS anketi, Obama'nın McCain'in 11 puan önünde gittiğini, anketler de farkı 3 ile yedi puan arasında gösterdi.

Obama, ülke çapındaki üstünlüğünün yanı sıra, eskiden Cumhuriyetçilere oy veren ancak şimdi kritik nitelik taşıyan 6 kadar eyalette önde gidiyor.

Bu ortamda Obama, seçimden önceki son günlerde, daha önceden Cumhuriyetçi olarak bilinen eyaletlerde kampanya yaparak ''taarruz taktiği'' uygulayacak. Bu çerçevede dün Virginia ve Florida'da kampanya yapan Obama, bugün de Missouri'de konuşuyor. McCain de şimdi kritik olan eski Cumhuriyetçi eyaletlerde "kalelerini savunmaya" çalışacak.

Bu arada, Obama'nın kendisini artık başkanlığa çok yakın gördüğünün bir ifadesi olarak Demokrat adayın kampanyasının yetkilileri, başkan seçilmesi durumunda Beyaz Saray genel sekreterliğine İllinois eyaleti milletvekili Rahm Emanuel'i getirmeyi düşündüğünü söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler