"Hüseyin Üzmez kötü huylu bir ur"

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, "Ben gazeteci vurmuş adamım" diyen Hüseyin Üzmez'e sert tepki gösterdi. Öte yandan Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası ve ilgili uzmanlık dernekleri, yazar Hüseyin Üzmez'in ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılandığı davada hazırlanan adli tıp raporunun bilimsel boyutu, hekimlik ve bilirkişi uygulamaları ile ilgili bir rapor hazırlayacak.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 09:27
Abone Ol google-news

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizden sanık olarak yargılanan Hüseyin Üzmez’in “Ben gazeteci vurmuş adamım” şeklindeki sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Üzmez’i “gazeteci vurmakla övünen bir kabadayı” olarak değerlendiren Abakay, “Üzmez’in basın sektöründe bulunması basınımız için yüz karasıdır ve bize göre de bu mesleğin dışında bir kişidir” dedi.

Abakay şunları kaydetti: “Tasarlayarak (gazeteci) adam öldürmeye teşebbüsten, çocuklara cinsel tacizden hiç utanmayan bir kişinin gazeteci-yazar kisvesi altında ortalıkta dolaşması, Türkiye medyası ve yazın dünyası için utanç verici bir durumdur. Bizim açımızdan bu şahıs gazeteciliği asla temsil etmeyen, ancak adi suçluları, cinayet erbabını, kabadayıları temsil edebilir. Gazetecilik sektöründe böyle bir kişinin var olması, mesleğimizde ender rastlanan kötü huylu bir ur olarak tanımlanabilir."

 

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası bilimsel bir rapor hazırlayacak

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası ve ilgili uzmanlık dernekleri, yazar Hüseyin Üzmez'in ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılandığı davada hazırlanan adli tıp raporunun bilimsel boyutu, hekimlik ve bilirkişi uygulamaları ile ilgili bir rapor hazırlayacak.

Yapılan açıklamada, ''Sanığın serbest bırakılması ve olayın hızla gelişme süreci, böyle bir travmaya maruz kalan tüm çocuklara bir gözdağı niteliğindedir. Yaşadıklarını anlatmakta zorlanan çocuklar, bu gibi olaylarla korkutulup sindirilmektedirler'' denildi.


B.Ç'nin kemik yaşını öğrenmek için tetkik yapıldı

Yazar Hüseyin Üzmez'in (76), ''çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılandığı davada ''mağdur'' olarak yer alan B.Ç'nin (14) dün hastanede kemik yaşının tespitine yönelik tetkiklerden geçirildiği öğrenildi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler