"11 kanalın kapatılması hesaplaşma mı?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, RTÜK'ün, D-Smart bünyesindeki 11 kanalın yayınını lisanssız yayın yaptığı gerekçesiyle durdurmasını, Meclis gündemine getirdi.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 09:54
Abone Ol google-news

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, RTÜK'ün, kapatılan kanallarla ilgili kuruma yapılan lisans başvurularını ne kadar süredir beklettiğini sordu.

RTÜK'ün, lisans başvurularını ortalama ne kadar sürede cevaplandırdığını öğrenmek isteyen Özbolat, şu soruları yöneltti:
''RTÜK'ün tüm evraklarını tamamlamış, yayıncı kuruluşun lisans başvurusunu kabul etmeme veya reddetme yetkisi var mı? Yayın kapatma kararında, Başkan Zahid Akman'ın kişisel husumet ve hırsı söz konusu mudur?
Kapatılan kanallar ve Akman ismi yanyana getirilince, Almanya Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili haberlerin cezası gibi bir algılama oluşmuştur. Bu, bir hesaplaşma mıdır? Türksat 3-A üzerinden verilen yayınlar ve kablo TV kanal sıralamasını oluştururken hangi kıstas esas alınmıştır?''

 

Frekans sıralaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de Başbakan Erdoğan'a, ''Görevi ile bağdaşmayan faaliyetlerinden ötürü aleyhindeki haberlere yer verdi diye, bir bürokratın devlet olanaklarını arkasına alarak, bir medya grubuna savaş açma yetkisi ve hakkı var mıdır?'' diye sordu.

RTÜK'ün frekans sıralamasını hangi kriterlere göre belirlediğini ve Deniz Feneri haberlerine geniş yer veren televizyon kanallarını neye göre 41. ve 42. sıralara attığını soran Ateş, ''RTÜK'ün, D-Smartta yayın yapan 11 kanalın yayınını izinsiz olması nedeniyle durdurması, zamanlama ve olayların gelişimi dikkate alındığında, RTÜK'ün temel ilkelerinden olan tarafsızlık ve hakkaniyet ölçüleri dahilinde yayın izni ve lisans vermesi ilkesine uygun düşmekte midir?'' sorusunu yöneltti.

MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır da Başbakan Erdoğan'ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, Hükümetin, Roj TV'nin kapatılması ya da yasaklanması için yaptığı bir başvuru olup olmadığını sordu.

Çakır, ''Eğer olmamışsa, bu konuda zafiyet gösterenler hakkında bir işlem yapılması düşünülmekte midir?'' sorusunu yöneltti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon