Kosova'da siyasi kriz

Kosova'da yarın, Kosova Demokrasi Partisi (PDK) lideri Başbakan Haşim Taçi yönetimindeki hükümet için güven oylaması yapılacak.

Yayınlanma: 01.11.2010 - 11:46
Abone Ol google-news

Siyasi gözlemciler, hükümetin güven tazelemesinin zor olduğu görüşünde birleşiyor. Kosova'daki siyasi kriz, Cumhurbaşkanı Fatmir Saydiu'nun istifası ve Kosova Demokratik Birliği'nin (LDK) koalisyon hükümetinden çekilmesiyle başlamıştı. PDK Sözcüsü Blerand Staviletsi, güven oylamasını siyasi krizden çıkış için önemli bir adım olarak gördüklerini belirtti.

Öte yandan koalisyon hükümetinden çekilen LDK'nın Başkan Yardımcısı Lütfü Haziri, oylamada nasıl hareket edeceklerine dair bir karar alınmadığını açıkladı. Ana muhalefetteki Kosova Refah İttifakı (AAK) Yönetim Kurulu Üyesi Avni Arifi de Taçi hükümetiyle ilgili güven oylaması konusunda kararsız olduklarını bildirdi.

Öte yandan 13 Şubat 2011'de yapılacağı açıklanan erken seçimlerde, Adalet Partisi (PD) ile Yeni Kosova İttifakı (AKR) birlikte hareket etme kararı aldı. PD lideri Ferit Agani ile AKR lideri Behcet Pacoli, seçim koalisyonu kurulmasını öngören bir anlaşma imzaladı. Agani, AKR ile iktidara gelmeleri halinde Kosova'da yolsuzluk ve organize suçla mücadele edeceklerini, ekonomik gelişmeyi sağlayacaklarını ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler