İzinsiz gösteri yapanlar tutuklandı

Gaziantep'te, ''terör örgütü ve elebaşı lehine slogan attıkları'' ve ''polise taşlı saldırıda bulundukları'' iddiasıyla adliyeye sevk edilen 15 kişiden 13'ü tutuklandı.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 10:19
Abone Ol google-news

Gaziantep'te 26 Ekim'de düzenlenen izinsiz gösteri sırasında DTP Gaziantep il binası önünde terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atan ve DTP Şahinbey ilçe teşkilatı önünde polise taşlı saldırıda bulunan gruba yönelik operasyonda gözaltına alınan ve Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulan 15 kişi, ''örgüt propagandası'' ve ''polise saldırı'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Aysel Kılıç, Nuri Demir, Halil İbrahim Özbey, Hazal Kil, Ahmet Şermet, Osman Polat, Mücahit Bilmen, Abdülaziz Pamuk, Emin Kurt, Edip Sungur, Sakine Beçet, Naif Teker, Cergiz Sökmen nöbetçi mahkemece tutuklandı. Derya D. ve Şenay Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DTP Şahinbey İlçe Başkanlığı tarafından, 26 Ekim'de yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen bir grup, terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atarken, güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi ile karşılaşmıştı.

Bunun üzerine gruptakiler taş ve sopalarla güvenlik güçlerine saldırmış, çıkan olaylarda 10 polis yaralanmış, 8 polis aracı zarar görmüş ve çok sayıda dükkanda, atılan taşlardan zarar meydana gelmişti.

Aynı olayla ilgili daha önce gözaltına alınan aralarında Gaziantep DTP İl Başkanı Ali Şimşek'inde bulunduğu 15 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler