"Büyük şeyler başarmak istiyoruz"

Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Werder Bremen'den sezon başında İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olan Mesut Özil, Real Madrid ile büyük şeyler başarmak istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 01.11.2010 - 13:48
Abone Ol google-news

Mesut, Real Madrid'in diğer Alman Milli Takımı oyuncusu Sami Khedira ile birlikte Alman Kicker spor dergisine verdiği röportajda, şampiyonluklar kazanmak için bu takımda oynadıklarını belirterek, ''Biz burada büyük şeyler başarmak istiyoruz'' dedi. Real Madrid Kulübünde ve Madrid'de kendisini iyi hissettiğini, alınan iyi sonuçların da kendisini iyi hissetmesini sağladığını ifade eden Mesut, teknik direktör Mourinho ve yıldız oyuncular Cristiano Ronaldo ya da Casillas ve takıma yeni katılan diğer oyuncular tarafından kabul gördüklerini, sadece dil konusunda başlangıçta zorluk çektiğini kaydetti.

Mesut, futbolcu olarak ne şekilde değiştikleri yönündeki bir soruya karşılık, teknik direktörün kendisine bazı başka görevler vermesine rağmen aynı futbolcu kaldığını, Mourinho'nun kendisini özgür bıraktığını, ancak defansa yönelik de çalışması gerektiğini ve her gün kendisini daha da geliştirdiğini belirtti.

Real Madrid'de baskının çok fazla olduğunu ifade eden genç oyuncu, ''Her maçı kazanmak zorundasın ve ben de şampiyonluklar kazanmak istiyorum'' şeklinde konuştu. Sahada bir çok şeyi anlayabildiğini ve tercümana ihtiyaç duymadığını, İspanyolca'sını her gün geliştirdiğini belirten Mesut, konuşmak için 6 ay gibi bir süreye ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Mesut, takımda herkesle iyi geçindiğini, özellikle Cristiano Ronaldo, Pepe, Marcelo ve Higuain ile iyi ilişkileri olduğunu söyledi.

Khedira da, kendisinin ilk etapta taraftarların kalbini fethetmek için değil, kazanmak için oynadığını, bundan dolayı da Mourinho'nun oyun tarzı ile uyuşabildiğini belirtti. Khedira, Real'e gelmek ile doğru bir adım attığını, burada insan ve futbolcu olarak gelişeceğine inandığını kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler