Kaçırılan Türk gemisi

Somali'de önceki gün kaçırılan ''M/V Yasa Neslihan'' gemisinin halen korsanların elinde olduğu, NATO gemilerinin uzaktan takip ettiği bildirildi. Korsanlar tarafından kaçırılan geminin mürettebatının yakınları endişe içinde, gelecek haberleri bekliyor.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 10:41
Abone Ol google-news

Somali açıklarında kaçırılan ''M/V Yasa Neslihan'' gemisinin sahibi Yasa Denizcilik Şirketi'nin hukuk müşaviri avukat  Fehmi Ülgener, geminin halen korsanların elinde olduğunu, NATO gemilerinin uzaktan takip ettiğini bildirdi.

Avukat Ülgener, korsanlarla şu ana kadar temas kurulamadığını ve kendilerine iletilen bir talepleri bulunmadığını belirterek, bazı basın yayın organlarında çıkan fidye haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Geminin halen seyir halinde olduğunu ve korsanlar tarafından bir noktaya götürüldüğünü ifade eden Ülgener, ''Biz sadece NATO'dan geminin koordinatları hakkında bilgi alıyoruz. Herhangi bir operasyon söz konusu değil. NATO savaş gemileri, kaçırılan gemiyi uzaktan takip ediyor. Gemi demirlediğinde temasa geçilecek'' dedi.

M/V Yasa Neslihan adlı gemi Kanada'dan aldığı 77 bin ton demir cevherini Çin'e götürmek için Somali açıklarında Aden Körfezi'nde seyir halinde bulunduğu sırada 20 mürettebatı ile korsanlar tarafından önceki gün kaçırılmıştı.

 

Aileler telaşlı

Korsanlar tarafından kaçırılan "M/V Yasa Neslihan" gemisinin mürettebatının yakınları endişe içinde, gelecek haberleri bekliyor. Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri taşıyan ve önceki gün Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Yasa/Neslihan gemisinin Çarkcıbaşı olan Lüleburgazlı Yalçın Eygül'ün (52) babası Ali Eygül ile eşi Özlem Eygül, sürekli haberleri izliyor.

Oğlundan gelecek bir haberi kaçırmamak için televizyonun başından ayrılmayan Ali Eygül, oğlunun da görev yaptığı geminin kaçırıldığı haberini televizyondan öğrendiğini söyledi.
Büyük bir ümitle oğlundan gelecek haberi beklediklerini ifade eden baba Eygül, sürekli seferde oldukları için mayıs ayından bu yana oğluyla görüşemediklerini belirterek, ''sadece geçen hafta annesi ile telefon güreşmesi yapmıştı'' dedi. Yalçın Eygül'ün oğlu Can Eygül'ün de babası gibi gemici olduğu ve 15 gün önce başka bir gemide göreve başladığı öğrenildi.


Eşinin yanına gitmek istiyor

Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan "M/V Yasa Neslihan" gemisinin çarkçıbaşısı makine mühendisi Yalçın Eygül'ün eşi Özlem Eygül, 2001 yılında aldığı gemi cüzdanını yenilemek ve eşinin yanına gidebilmek için Tekirdağ Liman Başkanlığı'na müracaatta bulundu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon