TEB ekranlı banka kartı çıkardı

Türkiye Ekonomi Bankası(TEB) ve MasterCard işbirliği ile hayata geçen, yeni nesil Ekranlı Banka Kartı dünyada ilk kez Türkiye'de kullanıma sunuldu.

Yayınlanma: 02.11.2010 - 11:24
Abone Ol google-news

Ekranlı Banka Kartı tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan TEB Genel Müdürü Varol Civil, TEB olarak gerek bireysel bankacılıkta gerekse KOBİ bankacılığında sundukları yenilikçi ürünlerle sektörde birçok ilke imza attıklarını belirterek, Ekranlı Banka Kartı ile Türkiye'nin sınırlarını aştıklarını ve dünyada ilk sıfatını kazandıklarını söyledi.

Civil, "Bireysel bankacılık ekibimizde ortaya çıkan ve yaklaşık iki yıldır gündemimizde olan TEB Ekranlı Banka Kartı projesi için MasterCard ile çok detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Yakın gelecekte bu karta yeni özelliklerde ekleyeceğiz, TEB kredi kartlarını da ekranlı hale getireceğiz" dedi. TEB olarak yenilikçi ve yaratıcı olmayı, büyüme ve yenilenme hedeflerinin temeli kabul ettiklerini ifade eden Civil, bankacılık sektörünün hızlı değişim ve gelişimine ayak uydurmak, rekabetteki konumlarını ileriye taşımak için inovasyonu en önemli güçleri olarak gördüklerini kaydetti.

"İnovasyon yönetimi konusunda dünyaya örnek olduk"

Varol Civil, TEB olarak sektöre dinamizm getiren yenilikçi ve yaratıcı fikirler üretmeye devam edeceklerini belirterek, inovasyon yönetimi konusundaki başarıları ile de dünyada örnek olduklarını söyledi. Civil, TEB'in Avrupa Finansal Yönetim ve Pazarlama Birliği'nin (EFMA) Innovation In Retail Banking 2010 raporunda inovasyon yönetim alanında 50 ülkeden, 145 banka arsında en iyi 8 bankadan biri olarak gösterildiklerini ifade ederek,

"TEB bir yandan yenilikçi ürünler hayata geçirirken bir yandan da inovasyon kültürünü tüm Türkiye'ye yayarak, bankacılık alanında yenilikçi fikirleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Bu nedenle her yıl müşterilerimizin, üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunların katılabileceği TEB Akıllı Fikir Yarışması düzenliyoruz. Bu yıl 4. kez gerçekleştireceğimiz yarışma için başvurularımızda başladı" diye konuştu.

"Türkiye'de banka kartı kullanım oranı sadece yüzde 4"

MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ödeme sistemleri alanında Avrupa'nın en yenilikçi ülkesi olduğunu ve inovasyon merkezi haline geldiğini söyledi. Güney, yıllar içinde Avrupa'nın ilk sanal kartı, Avrupa'nın ilk temassız kartı gibi çağın gerektirdiği, tüketici beklentilerine yanıt veren yeniliklerin ilk kez MasterCard ile Türk kart kullanıcılarına sunulduğunu kaydetti. Yeniliklerin son halkası olarak ilk Ekranlı Banka Kartlarını TEB işbirliği ile Türk kullanıcılarına sunmaktan mutlu olduklarını söyleyen Güney, Türkiye ödeme sistemleri sektörünün, en yeni teknolojileri uygulayabilen gelişmiş altyapısı ve yenilikçiliğiyle dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Güney, dünya genelinde banka kartlarının alışverişte kullanılma oranının yüzde 55, Türkiye'de ise sadece yüzde 4 olduğunu belirterek, banka kartı kullanımını arttırmak ve ekonominin büyümesine katkı sağlamak için sektör olarak çalıştıklarını ve yeniliklere imza attıklarını kaydetti. Güney, "TEB Ekranlı Banka Kartı'nın sağlayacağı güvenlik, kontrol ve kolaylığın, kart sahiplerinin banka kartına bakış açısını değiştireceğine ve ülkemizdeki banka kartı kullanım oranlarını yükselteceğine inanıyoruz" dedi.

"2011 yılında teb ekranlı kredi kartı geliyor"

TEB Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir Ekranlı Banka Kartı hakkında bilgi verdi. Kişmir, kartın üzerinde bulunan entegre pil, dokunmatik klavye ve dijital ekran sayesinde kartın kullanıcılarına internet bankacılığına giriş ve internet üzerinden alışveriş için tek kullanımlık şifre ürettiğini söyledi. Standart banka kartı boyutlarında ve inceliğinde olduğunu ifade eden Kişmir, Ekranlı Banka Kartı'nın internet bankacılığı için tek kullanımlık şifre üreten cihazlara ve cep telefonlarına SMS'le gelen şifrelere ihtiyacı ortadan kaldırdığını ve bu özelliği ile internet bankacılığı ile internet üzerinden alışverişi daha güvenli kıldığını kaydetti.

TEB Ekranlı Banka Kartı'ndan sonra 2011 yılı içinde TEB Ekranlı Kredi Kartı'nı da müşterilerine sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kişmir,"TEB Ekranlı Kredi Kartı ile müşterilerimiz kazandıkları puan, borç, limit, hesap kesim tarihi gibi birçok bilgiyi ekrandan görebilecek. Böylece kredi kartı bilgilerini öğrenmek için ATM, bilgisayar ya da telefona ihtiyaç kalmayacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler