Kamerun'da korsanlardan tehdit

Kamerun açıklarında bir petrol tankerinin mürettabatını rehin alan korsanlar, rehineleri öldürmekle tehdit etti. Nijer Deltası Savunma ve Güvenlik Konseyi (NDDSC) Komutanı, 10 kişinin rehin alındığı saldırıyı bizzat yönettiğini belirterek, Kamerun hükümeti isteklerine 3 gün içinde yanıt vermediği takdirde rehineleri teker teker öldürmeye başlayacaklarını duyurdu.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

Kamerun açıklarında Fransız petrol şirketi Total'in kiraladığı bir petrol tankerinin mürettebatını rehin alan korsanlar, istekleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürecekleri tehdidinde bulundu.

Kamerun'un Bakassi yarımadasında iki milis grubu, Fransız tankerinin 7'si Fransız 10 kişilik mürettebatının elinde bulunduğunu bildirdi ve milis komutanı da istekleri 3 gün içinde yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldüreceklerini söyledi.

Nijer Deltası Savunma ve Güvenlik Konseyi (NDDSC) Komutanı Yarbay Ebi Dari, 10 kişinin rehin alındığı saldırıyı bizzat yönettiğini belirterek, Kamerun hükümeti isteklerine 3 gün içinde yanıt vermediği takdirde rehineleri teker teker öldürmeye başlayacaklarını duyurdu.

Dari, saldırıyı Bakassi Özgürlük Savaşçıları (BFF) adlı bir başka grupla ortak düzenlediklerini söyledi. Dari, taleplerinin ne olduğunu açıklamadı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler