David Sanchez İstanbul'a geliyor

"Teknik, ton ve yaratıcılık bakımından gereken her şeye sahip. Soundu pürüzsüz, akoru şaşmaz. Serileri, tonunun hızı, inceliği ve kusursuz sadeliği ile dinleyeni alır götürür." Tanınmış caz eleştirmenlerinin bu kelimelerle tanımladığı Latin Grammy ödüllü David Sanchez İstanbul'a geliyor.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 14:03
Abone Ol google-news

JC’s İstanbul Jazz Center, İstanbullu cazseverleri caz dünyasının ödüllü isimleri ile buluşturmaya devam ediyor. 7 -8 Kasım 2008 tarihlerinde caz severlerle buluşacak sıradaki isim ise Latin Grammy ödüllü, bilinen en iyi genç tenor saksofoncularından olan David Sanchez.

Tanınmış caz eleştirmenlerinin “Teknik, ton ve yaratıcılık bakımından gereken her şeye sahip.  Soundu pürüzsüz, akoru şaşmaz. Serileri, tonunun hızı, inceliği ve kusursuz sadeliği ile dinleyeni alır götürür” diye tanımladığı Sanchez, temel ilkelere bağlı kalarak Latin ve Afrika – Karayip etkilerinin ilgi çekici ve zengin ritmleri ile cazın sınırlarını zorluyor.

David Sanchez, piyano devi Eddie Palmieri ve baş saksafoncu Paquito D’Rivera ile birlikte  caz efsanesi Dizzy Gillespie’nin dikkatini çekmesini sağlayan trompetçi Claudio Roditi ile birlikte çalıştı.

David Sanchez, Sketches of Dreams, Street Scenes ve 1995’te Columbia’dan çıkan ilk albümü The Departure ile eleştirmenlerden büyük övgü aldı.

David, ilk albümü çıktığı sıralarda Kenny Barron, Roy Haynes ve efsanevi davulcu Elvis Jones ile turnelere çıktı, Barron ve Haynes ile de kayıtlara başladı.

Prodüksiyonunu Branford Marsalis’in üstlendiği Obsesión saksafoncuyu ilk Grammy adaylığına götürdü. Bu albümü Grammy (ve Latin Grammy) adayı Melaza izledi.

Sanchez 2001’de caz eleştirmenlerinden yine büyük övgüler alan ve bir başka Grammy adaylığı getiren Columbia’dan çıkan Travesía adlı albümünden önce, basçı Charlie Haden (Nocturne) ve tromboncu Steve Turre (TNT [Trombone-N-Tenor]) ile ilgi çekici çalışmalar yaptı.

Sanchez’in Columbia’dan çıkan son albümü Coral, saksafoncuya dördüncü Grammy adaylığını ve 2005’te Latin Academy of Recording Arts and Sciences tarafından “En İyi Enstrümantal Albüm” seçilmesinden sonra Latin Grammy ödülünü getirdi. Coral, Sanchez’in Afro-Latin etkileri ile cazın sınırlarını devamlı olarak zorlayışının en iddialı ifadesi oldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler