Erdoğan'a Üzmez soruldu

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Erdoğan'a "İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı iddia edilen küçük kız için verdiği rapor hakkında soruşturma açtırmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu. Ersin, Adli Tıp Kurumu raporunun kafaları karıştırdığı ve tereddütleri artırdığını da ifade etti.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 13:21
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Mudanya’da 14 yaşındaki küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan ve Bursa 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’in İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun verdiği rapor doğrultusunda daha 2’nci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının tepkiyle karşılandığını söyledi.

Üzmez’in tahliye kararının kamuoyu vicdanını ağır biçimde yaraladığını söyleyen Ersin, Adli Tıp Kurumu raporunun kafaları karıştırdığı ve tereddütleri artırdığını da ifade etti. Ersin “Adli Tıp Kurumu ile verdiği raporlar hakkındaki iddiaların araştırılması için 12 Mart 2003 tarihinde verdiğim araştırma önergesi TBMM’de 22’nci dönem sonuna kadar ele alınmamıştır” dedi.

CHP’li Ersin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun, Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı iddia edilen küçük kız için verdiği rapor hakkında soruşturma açtırmayı düşünüyor musunuz? Bu raporla ilgili siyasi müdahalelerin yapıldığı doğru mu? Bazı raporların birkaç yılda bazıların ise birkaç günde hazırlanmasının nedeni nedir?”
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler