"Atatürk diktatör değildi"

CHP Genel Başkanı Baykal, Atatürk'ün çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladı ve böyle bir şahsiyetin tüm yönleriyle izlenmesinin doğal olduğunu kaydetti. Mustafa filmini değerlendiren Baykal, "Atatürk 1930 modeli bir diktatör olarak nitelendirilemez" dedi. Baykal, Atatürk'ün çok partili rejim anlayışını benimsediğini ve tek partiyi hiçbir zaman idealize etmediğini söyledi.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 14:25
Abone Ol google-news

CHP Lideri Deniz Baykal partisinin Parti Meclisi toplantısı öncesinde yolsuzluklar, terörle mücadele ve vizyona girdiği günden bu yana tartışmaları da beraberinde getiren “Mustafa” adlı filme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Baykal’a, Ankara’da Galasına katıldığı “Mustafa” filmine ilişkin de sorular soruldu. Atatürk’ün çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Baykal, böyle bir şahsiyetin tüm yönleriyle izlenmesinin doğal olduğunu kaydetti. Atatürk’ün özel yaşamının gündeme getirilmesinden rahatsızlık duymayacağını ifade eden CHP Lideri Baykal, “İnsan yönleriyle, zaaflarıyla ortaya konmasında bir sakınca yoktur” dedi. Baykal, bu tür yaklaşımdan Atatürk’ün de zarar görmeyeceğini söyledi. Atatürk’ün diktatör olup olmadığı yönündeki tartışmaları hatırlatan Baykal, “Atatürk 1930 modeli bir diktatör olarak nitelendirilemez” dedi. 1930’lu yıllarda yaşayan Mussolini, Hitler, Stalin ve Franko gibi isimlerin diktatörlük nitelemesinden şikâyetçi olmadıklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Baykal, Atatürk’ün ise çok partili rejim anlayışını benimsediğini kaydetti. Baykal, Atatürk’ün tek partiyi hiçbir zaman idealize etmediğini kaydetti. Atatürk’ün sofrasının “yaşlı ve yalnız birinin eğlencesi” gibi anlaşılmasının da yanlışlığına dikkat çeken Baykal, Atatürk’ün sofrasının “Cumhuriyet’in ilan edildiği” sofra olduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler