Asılsız haberler meclis gündeminde

MHP, Genelkurmay Başkanlığı'nın terörle mücadele ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu'na verdiği brifingin bazı basın organlarında yer almasını Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 14:25
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve ilgili komutanların verdiği brifinge ilişkin bazı haberlerin çeşitli basın ve yayın organlarında yer aldığını belirtti.

Vural, Başbakanlık Basın Merkezi'nin ise 30 Ekim'de yaptığı açıklamada, ''Bakanlar Kurulu toplantısının içeriği konusunda aynı kaynaktan üretildiği izlenimi veren asılsız bazı haberler yayınlanmıştır'' denildiğini anımsattı. Bu haberlerin hangi kaynaktan üretildiğini bir soruşturma veya inceleme yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyen Vural, ''Varsa bu kaynak kim veya kimlerdir? Hangi kaynaklar devleti yönetme durumunda olan en yüksek heyetin yaptığı gizlilik dereceli bir toplantısı hakkında haber üretmektedir? Devletin içinde bu tür haberleri üreten bir merkez mi bulunmaktadır? Türkiye'de illegal bir manipülatif ve asılsız haber yapan bir merkez var ise bu konuda ne tedbirler aldınız?'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler