Türkler Almanlardan daha dayanıklı

Almanya'da yapılan bir araştırma Türklerin fakirlik karşısında Almanlardan daha dayanıklı olduğunu ortaya koydu. Araştırma, Almanların Türklere göre daha büyük sorunlara sahip olduğunu, daha kötü beslendiğini ve evlerini daha az temiz tutuğunu daortaya koyuyor.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 17:02
Abone Ol google-news

Almanya'nın Köln Üniversitesinde görev yapan sosyolog Jürgen Friedrichs tarafından yapılan bir araştırma, bu ülkede yaşayan Türklerin fakirlik karşısında Almanlardan daha dayanıklı olduğunu ortaya koydu.

Çoğunlukla alt sosyal tabakadan insanların yaşadığı Köln kentinin Vingst/Höhenberg semtinde 707 Alman ve 239 Türk ile 2004-2006 yılları arasında yapılan araştırmaya göre, Almanlar, Türklere göre daha büyük sorunlara sahip, daha kötü besleniyor ve evlerini daha az temiz tutuyor.

Devletten sosyal yardım parası alan Almanların sosyal ilişkilerinin de Türklere göre daha kötü olduğu ve daha az arkadaşları bulunduğu belirtilen araştırmada, günlük yaşam için devletten yardım parası almak zorunda kalan Türklerin ise bu durumdan fazlasıyla olumsuz etkilenmediği kaydedildi.

Köln Üniversitesinin yaptığı bir başka araştırmada da, sosyal yardım parası alan Almanların, gençler arasındaki kavgaları ve ebeveynlerinin çocuklarını dövmelerini de Türklere göre daha normal karşıladığı, Türklerin kavga ve çocuk dövmeye karşı çıkmasının da dine daha fazla bağlı olmalarından kaynaklandığı ifade edildi.

Araştırmada ayrıca, "Türkler, sosyal sorunları fazla olan semtlerin istikrarına katkı sağlıyor" şeklinde görüş belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon