Gazetelerde Bugün

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in adli tıp raporuyla serbest bırakılması gazetelerin gündeminde. Cumhuriyet, haberi 'Tam bir rezillik' manşetiyle okuyucularıyla paylaşıyor. Milliyet, Üzmez'in tahliye edilmesinin AB ve BM tarafından da izlendiğini belirtiyor. Radikal ise Amerika'da 3 gün sonra yapılacak genel seçimlere ana sayfasında yer veriyor.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 08:20
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

'Tam bir rezillik'

Vakit yazarı Üzmez'e ve adli tıp raporuna ilahiyat dünyası ve STK'lerden büyük tepki.Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Nadim Macit, konunun mağdurunun bir kız çocuğu olduğuna dikkat çekerek, "Dolayısıyla neresinden bakarsanız bakın bu olay bir şehvet istismarıdır" dedi. Ankara Müftülüğü'ne bağlı "Alo Fetva Hattı" yetkilisi, Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki küçük bir kız çocuğuna cinsel saldırıdan yargılanmamasının "rezilliğin daniskası" olduğunu belirterek "Bir cinsel sapıklıktır" dedi. 

 

HÜRRİYET

Benimle yatan fahişe olmaz

Hüseyin Üzmez, TV'leri dolaşıp "Hovardayım, birçok kadın hayatıma girdi. İyi ki girdiler, yoksa fahişe olurlardı. Başlarını örtüp hayatlarını düzelttiler" diyebiliyor.

 

MİLLİYET

Türkiye için utanç tablosu

Üzmez'e tahliye skandalını AB ve BM de izliyor. Uludağ Üniversitesi, Üzmez'in cinsel tacizine uğrayan B.Ç. için "intihar eğilimli, ağır patolojik depresyon ve anksiyete" teşhisi koyarken, Adli Tıp'tan "ruhsal travma yok" raporu gelmesine tepki çığ gibi büyüyor

 

RADİKAL

Seçimin kaderi sekiz eyalete bağlı

Obama'nın amacı rakibin kalesini almak. 'Muharebe alanı' adı verilen ve uzun süredir  Cumhuriyetçileri tercih eden sekiz eyalet, bu defa Demokratlardan yana gibi...


AKŞAM

First Lady'nin eli havada kaldı

29 Ekim resepsiyonunda 'tokalaşma' krizi... Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Hanım'ın konukları arasında Vakit'in Ankara temsilcisi Serdar Arseven ile türbanlı eşi de vardı. Gül çifti davetlilerle tek tek tokalaşırken, Arseven'in eşi Cumhurbaşkanı 'nı elini göğsüne götürerek selamladı.

 

POSTA

Bir acayip cinayet

Ankara'da liseli Fatih, erkek görünümlü 18 yaşındaki Zeynep Yılmaz'ı kız arakadaşının yanında görünce deliye döndü ve "Sevgilimden uzak dur" deyip saldırdı. Çıkan kavgada Zeynep, Fatih'i bıçaklayarak öldürdü. Zeynep'in Fatih'in kız arakadaşıyla lezbiyen ilişki yaşadığı iddia edildi.

 

VATAN

Yine aynı heyet

Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarda bulunduğu B.Ç'ye "Beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır" raporu veren Adli Tıp heyetinin, satranç hocasının tacizine uğrayan 11 ve 13 yaşında iki kıza da aynı yönde rapor verdiği ortaya çıktı.

 

BİRGÜN

Üzmez mızrağı çuvala sığmıyor

Üzmez'le ilgili Adalet Bakanlığı'ndaki kurtarma planına sessiz kalan AKP'li kadın vekiller, şimdi olaya gelen yoğun tepki üzerine durumu kurtarmak için harekete geçti.

 

SABAH

Mustafa'nın arka yüzü

Doğan Grubu gazetelerinin "Mustafa" filmi nedeniyle Turkcell aleyhine yaptıkları yayının ardında reklam baskısının olduğu öne sürüldü

 

TERCÜMAN

2 D felaket tellalı gibi

1- Deutsche Bank, Türkiye'deki kriz olsun istercesine yalan yanlış haberler yaymaya başladı 2- Alman bankasıyla aynı sesi çıkaran Doğan Grubu yayınları da kriz uyarılarını sürdürüyor

 

YENİ ŞAFAK

Utan be adam

14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizden tutuklanan Hüseyin Üzmez'in tahliyesini sağlayan Adli Tıp raporu hukuk çevrelerince tartışılıyor. Üzmez'in ekran ekran gezip pişkin konuşmaları ise herkesi çileden çıkarıyor

 

ZAMAN

11 yaşındali çocuğun ortaya çıkardığı dram

Diyarbakır Bağlar'da 11 yaşındaki A.A'nın karakola sığınması bir aile dramını ortaya çıkardı. Küçük kız, 'Babam beni zorla okuldan aldı, üç kardeşime bakıyorum' deyince polisler A.A.'nın evine gitti. Adı dahi konulmamış 5 aylık bebek ve büyük bir çaresizlikle karşılaştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler