Kazdağları sonbahar renkleriyle büyülüyor

Oksijen bolluğu açısından dünyanın ilk 3 yerinden biri olarak kabul edilen Kazdağları, sahip olduğu bitki örtüsüyle doğa tutkunlarını kendisine çekiyor.

Yayınlanma: 07.11.2010 - 10:48
Abone Ol google-news

1993'ten bu yana Bakanlar Kurulu kararıyla Milli Park olarak kabul edilen Kazdağları'nda, çok sayıda türde bitki ve hayvan türleri bulunuyor. Bugüne kadar yaklaşık 800 bitki taksonu tespit edilen Kazdağları'nda, ayı, karaca, tilki, yaban domuzu, porsuk, sansar, yılan, kurbağa, kertenkele ile çok sayıda türde kuş ve binlerce türde kelebek yaşıyor.

Sadece yeşil bitki örtüsü ve diğer canlılarıyla değil dereleri, kanyon, gölet ve şelaleleriyle Kazdağları, yerli ve yabancı doğa tutkunlarının vazgeçemediği ender yerlerden biri olma özelliğini taşıyor. Yaz aylarında doğa yürüyüşleri, çadırla konaklama ve piknik için vatandaşların akınına uğrayan bölge, sonbaharda da ayrı bir güzellik sergiliyor. Sararan yaprakların güneş ışınlarıyla oluşturduğu renk cümbüşü, yeşil ve sarının bütünleşmesi, görenleri adeta büyülüyor.

Oksijen bolluğu açısından dünyanın 3 yerinden biri olarak kabul edilen, Çanakkale'ye 123, Balıkesir'e 92 kilometre mesafede bulunan Kazdağları, Kurban Bayramı'nda da alternatif tatil düşünenleri bekliyor. Günübirlik bile olsa bölgeyi ziyaret etmek, sonbaharın oluşturduğu doğal renklerin arasında gürültüden uzak bir gün geçirmek isteyenler için Kazdağları, tercih edilebilirler arasında ilk başlarda geliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon