Afganistan'daki savaş, ABD'nin savaşı değişmiş

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Afganistan'ın "Amerika'nın savaşı" olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Gates, Amerikan askerlerinin görevinin Afgan silahlı kuvvetlerini eğitmek olduğunu belirterek, Afganistan'daki savaşın Amerika'nın değil, Afgnaların Taliban'a karşı olan savaşı olduğunu ifade etmesi dikkat çekiciydi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 08:53
Abone Ol google-news

Irak'taki Amerikan askerlerinin eski komutanı Orgeneral David Petraeus'un, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (Centcom) olması dolayısıyla Florida'daki Tampa'dan başkente dönerken uçakta açıklamalarda bulunan Gates, NATO'daki müttefiklerin yeni takviye göndermediğinden yakınarak, "Bu savaş 'Amerika'nın savaşı' olarak anılırsa, korkunç bir hata yapmış oluruz. Bu Afganlıların kendi ülkeleri için savaşıdır ve bizim orada yönetmek için değil, yardım etmek için bulunduğumuzu bilmelerini sağlamalıyız" dedi.

ABD'nin yardıma hazır olduğunu, bununla birlikte NATO üyesi ülkelerden daha çok asker gelme şansının az olduğunu belirten Gates, "Benden sonra gelecek savunma bakanının Afganistan'daki komutanların ek taleplerine yanıt verebilmek için elinden geleni yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Afganistan'a gönderilen Amerikan askerlerinin görevinin Afgan silahlı kuvvetlerini eğitmek olduğunu hatırlatan Gates, uzun vadede Afgan ordusunun büyümesinin çözüm olduğunu da belirtti ve "Çünkü bu, Taliban'a karşı ABD'nin yada NATO'nun değil Afganların savaşıdır" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler