İstanbul'da resital zamanı

Ünlü Fransız çellist Ophelie Gaillard, İstanbul Resitalleri kapsamında Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Merkezinde (MKM) konser verecek.

Yayınlanma: 08.11.2010 - 09:38
Abone Ol google-news

Akatlar'daki MKM Attila İlhan Salonunda 10 Kasım Çarşamba günü saat 20.30'da başlayacak konserde, çellist Gaillard, Fransa'nın en büyük bankalarından CIC tarafından emanet edilen 1737 Francesco Goffrillier yapımı 300 yıllık çellosu ile hayranlarının karşısına çıkacak.
Bach'ın 2 ve 4 numaralı çello süitlerini seslendirecek olan Gaillard, İstanbul Resitalleri kapsamında ikinci kez sahne almış olacak.

2003 yılında Fransız Klasik Müzik Ödülleri töreninde kazandığı ''Yılın Enstrümantal Solisti'' unvanından sonra baroktan klasiğe, romantikten çağdaş müziğe hakimiyetiyle Gaillard'ın kazandığı ün geniş kitlelere yayıldı. Başlıcaları arasında Leipzig, J.S. Bach Uluslararası Çello Yarışması'nın da bulunduğu sayısız yarışma ve festivalde kazandığı birincilikler, sanatçı Gaillard'a dünyanın en büyük konser salonları ve orkestralarıyla yıllar içinde gittikçe büyüyerek pekişen başarı serüveninin kapılarını açtı.

Bach Çello Süitleri iki ayrı albümde yayımlanan kayıtlarıyla dünya basınında geniş yankı uyandıran sanatçı, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Japonya, Kore, Güney ve Orta Amerika'da resitaller verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler