Lübnan'da Mossad hücresi bulundu

Lübnan'da, İsrail istihbarat servisi Mossad için çalışan bir hücre ortaya çıkarıldı. Ülkenin batısındaki Bekaa Vadisi'nde ortaya çıkartılan hücrenin 1980'lerden bu yana Mossad için faaliyet gösterdiği, hücre lideri tarafından itiraf edildi. Lübnanlı güvenlik güçlerinin sürdürdüğü soruşturmada, hücrenin Suriye'nin başkenti Şam'daki bazı hassas güvenlik bölgelerini de izlediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 09:25
Abone Ol google-news

Lübnan'da, İsrail istihbarat servisi Mossad için çalışan bir hücre ortaya çıkarıldı.

Lübnan'da yayımlanan Essefir gazetesinin, güvenlik kaynakları ve adli makamlara dayanarak verdiği haberde, ordunun, 1980'lerden bu yana Mossad için çalışan hücreyi, ülkenin batısındaki Bekaa Vadisi'nde ortaya çıkardığı belirtildi.

Yakalanan hücre lideriyle bir yakınının Mossad'la işbirliği yaptıklarını itiraf ettikleri kaydedildi.
Güvenlik kaynakları ve adli makamlar olayla ilgili ayrıntılı bilgi vermezken, olaya yakın görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin hücre liderinin evine baskın düzenleyerek, liderin, başkalarını ve başka araçların plakalarını kaydedebilecek kamerayla donanmış aracına el koyduğunu söyledi. Ele geçirilen belgelerle liderin aracının, İsrail'le temasa geçmek için yüksek teknoloji kullanıldığını kanıtladığı da belirtildi.

Mossad'ın kiraladığı kişilerin, son 20 yıldır, Bekaa Vadisi'ndeki Lübnan ve Suriye askeri mevzileri ve Filistin üsleri gibi bazı noktaları izlediği, son yıllarda da Hizbullah mevzileri, üyeleri ve konvoylarını takip ettiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler