İran ve Irak kalıntıları değiştirecek

Irak ve İran, 1980 ile 1988 arasında iki ülke arasındaki savaşta ölen 250 kadar askerin kalıntılarını değiştirme konusunda anlaşmaya vardı. Irak hükümeti sözcüsü Ali El Debbağ, dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, değiş tokuşun 15 Kasım'da iki ülke arasındaki sınırda yapılacağını belirterek, "Biz 200 Iraklının cenazesini alacağız, 41 cenazeyi de İranlılara vereceğiz" dedi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 09:29
Abone Ol google-news

Irak ve İran arasındaki 1980 ile 1988 yılları arasında süren savaşta hayatını kaybedenleri kalıntıları değiştirilecek. Irak hükümeti sözcüsü Ali El Debbağ, dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, "Irak hükümeti, İnsan Hakları Bakanlığı aracılığıyla İran hükümeti ile İran-Irak savaşında ölen askerlerden geriye kalanları değiş tokuş etme konusunda anlaşmaya varmıştır" ifadesini kullandı.

Debbağ, değiş tokuşun 15 Kasımda iki ülke arasındaki sınırda yapılacağını belirterek, "Biz 200 Iraklının cenazesini alacağız, 41 cenazeyi de İranlılara vereceğiz" dedi.

Irak ile İran arasındaki savaşta, her iki taraftan bir milyon kadar insan ölmüştü.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Ağustos sonunda İran ile Irak arasında, savaşın bitiminden 20 yıl sonra kayıpların akıbetinin gün ışığına çıkarılması için anlaşma imzalandığını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler